Výpověď pro nadbytečnost

• (neregistrovaný)

15. 1. 2014 11:50

dobrý den, dostal jsem výpověď pro nadbytečnost. můj dotaz zní, zda po dobu výpovědní doby ještě musím chodit do zaměstnání nebo mě má zaměstnavatel platit průměrným výdělkem ?
    a jak by to bylo, pokud bych ve výpovědní době onemocněl? prodloužilo by se ukončení pracovního poměru o tuto nemoc nebo se výpovědní doba o dobu nemoci neprodlužuje ? moc vám děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 1. 2014 12:03

Katka2 (neregistrovaný)

Re: výpověď pro nadbytečnost
      1. obojí je možné, ale rozhoduje zam-tel, ne vy
      2. prodlužuje, ledaže byste vy prohlásil, že na prodloužení netrváte (má to své výhody i nevýhody)

• 15. 1. 2014 12:21

VH

Re: výpověď pro nadbytečnost
      Záleží na tom, k jakému dni zaměstnavatel stanovil účinnost organ. změny. V případě, že tato účinnost již nastala, nemusíte docházet do zaměstnání (nebudete tím porušovat své zákonné povinnosti) a bude vám náležet náhrada mzdy ve výši průměrného výdělku. Pokud účinnost org. změny ještě nenastala, je vaší povinností konat práci podle pokynů zaměstnavatele.
      Výpovědní doba se prodlužuje v případě, že PN trvá k jejímu poslednímu dni a vy neprohlásíte, že na prodloužení pracovního poměru netrváte. Začne-li PN ve výpovědní době, avšak skončí dříve, než uplyne její poslední den, nic se neprodlužuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).