Re: výpověď pro nadbytečnost
Záleží na tom, k jakému dni zaměstnavatel stanovil účinnost organ. změny. V případě, že tato účinnost již nastala, nemusíte docházet do zaměstnání (nebudete tím porušovat své zákonné povinnosti) a bude vám náležet náhrada mzdy ve výši průměrného výdělku. Pokud účinnost org. změny ještě nenastala, je vaší povinností konat práci podle pokynů zaměstnavatele.
Výpovědní doba se prodlužuje v případě, že PN trvá k jejímu poslednímu dni a vy neprohlásíte, že na prodloužení pracovního poměru netrváte. Začne-li PN ve výpovědní době, avšak skončí dříve, než uplyne její poslední den, nic se neprodlužuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jediná chyba v přehledu může znamenat zbytečné tisíce navíc
Změna hlášení má háček. Všechny formuláře pojišťovnám se podávají dál postaru
Květnové svátky posunou výplaty důchodů
Připravovaná novela stavebního zákona: Znovu a lépe?
Perličky z diskuze účetních k JMHZ
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
15. 1. 2014 11:50
dobrý den, dostal jsem výpověď pro nadbytečnost. můj dotaz zní, zda po dobu výpovědní doby ještě musím chodit do zaměstnání nebo mě má zaměstnavatel platit průměrným výdělkem ?
a jak by to bylo, pokud bych ve výpovědní době onemocněl? prodloužilo by se ukončení pracovního poměru o tuto nemoc nebo se výpovědní doba o dobu nemoci neprodlužuje ? moc vám děkuji za radu