OT: Razítko a podpis po 159. ;-)

• (neregistrovaný)

16. 1. 2014 19:13

Zdravím Vás, fakt už nevím, jak mám argumentovat, kukněte na mailovou komunikaci mezi mnou a účetním jedné firmy:

účetní: navazuji na e-maily s panem xxx. Ideální je fakturu poslat e-mailem a pak orazítkovanou a podepsanou i poštou (i když to již zákon o DPH nepožaduje). Takto to máme s většinou dodavateli. Razítko a podpis stvrzují pravost faktury. Nebude-li to pro Vás problém, budeme rádi fakturaci provádět tímto způsobem.

já: dobře, od příští faktury tedy již budu posílat dle Vašeho požadavku, i když jsem předpokládal, že pdf faktura poslaná mailem a nad rámec požadavků opatřená zaručeným elektronickým podpisem má trošku větší váhu.

účetní: s posíláním faktur se zaručeným elektronickým podpisem přes e-mail nemám zkušenost a určitě má dostatečnou váhu. Když si ale fakturu vytisknu tak asi nikdo z toho papíru nepozná, že to bylo faktura zaslaná se zaručeným elektronickým podpisem.

Končím, vzdávám to... Budu jim posílat faktury v obálce, podepsané a s textem, že nemám razítko ;-)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).