Prosím o radu. Jsem nyní na mateřské dovolené (resp. rodičovském příspěvku). Mám příjem pouze z dohody o provedení práce do 10. tis./měs. Je pro mě výhodné podepsat prohlášení a uplatňovat si slevu na dani z této dohody? Jaká je to potom daň? Srážková nebo zálohová, nebo tam potom žádná daň není? Díky, jsem z toho zmatená.
Re: Srážková nebo zálohová daň z DPP
Pokud nepodepíšete "Prohlášení ... " = konečná srážková daň §6/4 ZDP, je výhodné podepsat!!! - možno jen u jednoho zaměstnavatele
Takže, když podepíšu, tak mi dají slevu na poplatníka a budu mít měsíčně víc peněz. Bude to teda daň zálohová a pak si podám přiznání. Když nepodepíšu prohlášení, tak mi to prostě srazejí a už to nikdy neuvidím, je to tak?
Právě že od r.2014 není. Můžete si na konci roku vyúčtovat i tu srážkovou daň. Do konce r.2013 byla srážková daň definitivní, od r.2014 ne.
Nedávná historie na tomto foru http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1136710 Nebo ZDP v aktuálním znění
21. 1. 2014 12:20
Prosím o radu. Jsem nyní na mateřské dovolené (resp. rodičovském příspěvku). Mám příjem pouze z dohody o provedení práce do 10. tis./měs. Je pro mě výhodné podepsat prohlášení a uplatňovat si slevu na dani z této dohody?
Jaká je to potom daň? Srážková nebo zálohová, nebo tam potom žádná daň není?
Díky, jsem z toho zmatená.