Re: potvrzení o zdani.příjmech a roční v
Požádá-li o zúčtování a jste poslední zaměstnavatel v roce, jste povinna provést a ona nemusí původní potvrzení vracet (ukazovat). Teoreticky můžete koncem března vznést na příslušný FÚ dotaz, protože v Prohlášení poplatník jen prohlašuje, že není povinen podat přiznání, nikoliv, že ho nepodává. Zdravím
Já bych řekla, že to není tak jednoznačné. Ona má vlastně 3 roky na to, aby podala DP a vy nemůžete 3 roky volat na FÚ, jestli ho nepodala. Pokud jste potvrzení vystavila na její žádost, ať vám ho vrátí. Já bych bez vráceného potvrzení o zd.příjmech RZD odmítla provést (i když vím, že zaměstnavatel je povinen,zaměstnanec je ale povinen doložit všechny podklady).
Taky bych RZD neprovedla, dokud potvrzení o zdan. příjmech nevrátí. Pokud nevrátí, ať si podá daňové přiznání a vy mu vystavíte nové potvrzení, kde tuto skutečnost uvedete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
21. 1. 2014 15:35
Dobrý den,
prosím Vás moc. Narazila jsem na zaměstnance, kterému jsem po odchodu na jeho žádost v březnu vystavila potvrzení o zdanitelných příjmech. Nyní chce udělat RZD že nikde nepracovala.
Chtěla jsem po ní to vystavené potvrzení, když ho má k ničemu, ale tvrdí, že ho ztratila. Mohu i když jsem vystavila toto potvrzení udělat RZD? Mám strach abych jelikož jsem ho vystavila si ještě nepodala daňové přiznání. Nějakou takovou myšlenku jsem zaslechla, že by chtěla s tím mým potvrzení. Vrátí se ji 15 000 jakože za odstupné atd.
Děkuji moc