Re: potvrzení o zdani.příjmech a roční v
Požádá-li o zúčtování a jste poslední zaměstnavatel v roce, jste povinna provést a ona nemusí původní potvrzení vracet (ukazovat). Teoreticky můžete koncem března vznést na příslušný FÚ dotaz, protože v Prohlášení poplatník jen prohlašuje, že není povinen podat přiznání, nikoliv, že ho nepodává. Zdravím
Já bych řekla, že to není tak jednoznačné. Ona má vlastně 3 roky na to, aby podala DP a vy nemůžete 3 roky volat na FÚ, jestli ho nepodala. Pokud jste potvrzení vystavila na její žádost, ať vám ho vrátí. Já bych bez vráceného potvrzení o zd.příjmech RZD odmítla provést (i když vím, že zaměstnavatel je povinen,zaměstnanec je ale povinen doložit všechny podklady).
Taky bych RZD neprovedla, dokud potvrzení o zdan. příjmech nevrátí. Pokud nevrátí, ať si podá daňové přiznání a vy mu vystavíte nové potvrzení, kde tuto skutečnost uvedete.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
21. 1. 2014 15:35
Dobrý den,
prosím Vás moc. Narazila jsem na zaměstnance, kterému jsem po odchodu na jeho žádost v březnu vystavila potvrzení o zdanitelných příjmech. Nyní chce udělat RZD že nikde nepracovala.
Chtěla jsem po ní to vystavené potvrzení, když ho má k ničemu, ale tvrdí, že ho ztratila. Mohu i když jsem vystavila toto potvrzení udělat RZD? Mám strach abych jelikož jsem ho vystavila si ještě nepodala daňové přiznání. Nějakou takovou myšlenku jsem zaslechla, že by chtěla s tím mým potvrzení. Vrátí se ji 15 000 jakože za odstupné atd.
Děkuji moc