Re: Nemocenská a náhrada mzdy
Zaměstnavatel musel použít pravděpodobný průměr. Pokud byste tam teď měla minimální mzdu nebo ji mají vaši kolegové, tak v tom případě je náhrada mzdy za 12 pracovních dnů 2883,- Kč odpovídající. Nepíšete přesná data, ale vezmu-li průměrný počet pracovních dnů v měsíci, vychází mi 2534,- Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
24. 1. 2014 10:11
Prosím poradí mi někdo? Jsem zaměstnaná u firmy od roku 2009 kde jsem pracovala 4,5 měsíce a od té doby jsem střídavě na nemocenské,mateřské a rodičovské a nyní toto kolečko bude znovu s druhým dítětem. Po rodičovské dovolené jsem nastoupila novu na nemocenskou z rizikem těhotenství a majitel firmy mě uhradil za prvních 21 kalendářních dní pouhých 1887+996 Kč. Když jsem se ohradila, že je to málo tvrdil, že je to výpočet z minimální mzdy 8,500 Kč i když jsem první nemocenskou měla vypočítanou z průměrné mzdy za těch 4,5 měíce / tenkrát čistá mzda zhruba 15-18.000 Kč/. Prosím myslíte, že postupoval správně když mi zaplatil náhradu z předpokládané mzdy? Stejně se domnívám že je to málo i z toho minima. Děkuji Petra