Re: krácený odpočet
1) plnění na vstupu, která souvisí pouze s osvobozeným nájmem - nemáte nárok na odpočet
2) plnění na vstupu, která souvisí s osvobozeným nájmem i s nájmem s daní - krátíte koeficientem
3) plnění na vstupu, která vůbec nesouvisí s osvobozeným plněním - máte nárok na plný odpočet.
Výpočet koeficientu je podrobně popsaný v pokynech:
Vypořádací koefi cient se vypočte dle § 76 odst. 3 jako procentní podíl, kdy čitatel = ř. 1 a 2 (levý sloupec „Základ daně“) + ř. 20 až 26 (sloupec „Hodnota“) + ř. 31 – ř. 51 (sloupec „S nárokem na odpočet daně“) a jmenovatel = čitatel + ř. 50 – ř. 51 (sloupec „Bez nároku na odpočet“).
Hodnoty jsou vypočteny z údajů za celé vypořádávané období.
Re: krácený odpočet
já bych měla ještě dotaz, náklady, které přeúčtovávám nájemníkům dávám také do krátícího koeficientu? Přeúčtovávám s DPH, tak předpokládám, že ne. Je to správně?
Děkuji
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
26. 1. 2014 16:19
Dobrý den, zajímala by mne jedna věc. Pronajímáme část areálu bez DPH, k tomu každý měsíc dopočítáváme příslušnou část elektřiny. Když si budu vypočítávat koeficient na krácený odpočet, bude se mi krátit všechny přijaté DPH, nebo pouze ta elektřina spojená s nájmem? Volala jsem si i k nám na FÚ a paní vůbec nevěděla, co po ní chci a ani mi nebyla schopna a hlavně ochotna poradit. A koeficien vypočítám tak, že si vezmu všechny příjmy a vydělím nájmem+celk. přijmy? Děkuji moc za odpověď, už se v tom topím..