Re: daň 2014 při nepodepsaném prohlášení
já vám všem děkuji, nepochybuji, že víte co říkáte, ale jsem natvrdlá a když se podívám § 6 odst. 4) , tak se tam hovoří o limitu 5000 a srážkové dani ?
Příjmy zúčtované nebo vyplacené plátcem daně jsou samostatným základem daně pro zdanění daní vybíranou srážkou podle zvláštní sazby daně, jedná-li se o příjmy podle odstavce 1 písm. a) a d) a podle odstavce 10, jejichž úhrnná výše u téhož plátce daně nepřesáhne za kalendářní měsíc částku 5 000 Kč, a zaměstnanec u tohoto plátce daně nepodepsal prohlášení k dani podle § 38k odstavce 4, 5 nebo 7
>>>>>dobrý den, prosím o radu, na semináři k daním jsem
>>>>>mzdové verze, kde je psáno: Příjmy vyplácené na
>>>>>základě
>>>>>DPČ a pracovní smlouvy při nepodepsaném prohlášení
>>>>>podléhají od 1.1.2014 zálohové dani (protože
>>>>>zaměstnanec
>>>>>nemá podepsané prohlášení jedná se o zálohu bez
>>>>>slev).
>>>>>jak to tedy prosím je ? Podle tohoto sdělení není od
>>>>>2014 žádná hranice u dohody o činn. a prac. poměru a
>>>>>jedná se o zálohovou daň bez ohledu na výši příjmu ??
>>>>>děkuji
>>>>
>>>>§6/4 zákona o daních z příjmů
>>>>
>>>>Nám na školení dokonce ukazovali příklad:
>>>>NEpodepsané prohlášení - pracovní poměr zdaněn
>>>>zálohovou daní a zároveň DPP do 10 tis. srážková daň,
>>>>vše na
>>>>jedné výplatnici
>>>
>>>Ano nově tedy bude zálohová daň i u příjmu třeba
>>>1500,-, pokud jde o DPČ nebo HPP. Takže srážková jen
>>>u
>>>DPP
>>>do 10000,-
>>já vám všem děkuji, nepochybuji, že víte co říkáte,
>>ale jsem natvrdlá a když se podívám § 6 odst. 4) ,
>>tak
>>se tam hovoří o limitu 5000 a srážkové dani ?
>>Příjmy zúčtované nebo vyplacené plátcem daně jsou
>>samostatným základem daně pro zdanění daní vybíranou
>>srážkou podle zvláštní sazby daně, jedná-li se o
>>příjmy
>>podle odstavce 1 písm. a) a d) a podle odstavce 10,
>>jejichž úhrnná výše u téhož plátce daně nepřesáhne za
>>kalendářní měsíc částku 5 000 Kč, a zaměstnanec u
>>tohoto
>>plátce daně nepodepsal prohlášení k dani podle § 38k
>>odstavce 4, 5 nebo 7
>
>Musíte si najít znění planté od 1.1.2014.
děkuji za odpověď, já si to našla tady na BC v zákonech, tak tam asi nové znění nemají :-( děkuji za pomoc
děkuji,paní Líbo, fakt mi to uteklo a možná že to na semináři přednášející říkal, že jsem se na to nesoustředila, jen na tu dohodu, děkuji všem za pomoc a přeji pěkný zbytek dne,který zatím ještě trávím v práci, ale nejspíš nebudu sama :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
27. 1. 2014 8:26
dobrý den, prosím o radu, na semináři k daním jsem zaznamenala nový postup u hranice pro DoPP do 10.000 a nepodepsaného prohlášení,kdy se jedná o srážkovou daň a nad 10.000 o zálohovou, ale lektor říkal, že hranice 5000 Kč při nepodepsaném prohlášení zůstává u pracovního poměru i DPČ, tj. srážková, nad 5.000 zálohová, alespoň jsem to tak pochopila. Dnes přišel upgrade naší mzdové verze, kde je psáno: Příjmy vyplácené na základě DPČ a pracovní smlouvy při nepodepsaném prohlášení podléhají od 1.1.2014 zálohové dani (protože zaměstnanec nemá podepsané prohlášení jedná se o zálohu bez slev).
jak to tedy prosím je ? Podle tohoto sdělení není od 2014 žádná hranice u dohody o činn. a prac. poměru a jedná se o zálohovou daň bez ohledu na výši příjmu ?? děkuji