Hlavní navigace

Rod.dovolená a přiznání

• (neregistrovaný)

27. 1. 2014 15:52

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat pokud jsem na mateřské dovolené a nepřivydělávám si nic, mohu si udělat přiznání kde si uplatním děti? manžel je OSVČ a uplatňuje výdaje procentem a bohužel si teď nemůže děti uplatnit tak jestli mohu já. Děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 1. 2014 15:56

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: rod.dovolená a přiznání
      Nemáte-li příjmy ( daňový základ) nemáte od čeho danˇzvýhodnění odečíst a ani nemáte limit ročních příjmů na vyplacení bonusu, bohužel.

• 27. 1. 2014 15:58

JiřinaH. (neregistrovaný)

Kdybyste měla v r.2013 po PPM řádnou dovolenou ( alespoň 48 tisíc hrubého) takbyste mohla ještě uplatnit. JInak manžel na Vás může uplatnit slevu na manželku nepřesahujete-li 68 tis. vlastních příjmů.( nepočítá se rodičovský příspěvek ze statní soc.podpory).

• 27. 1. 2014 16:09

H.L2 (neregistrovaný)

Slevu na manželku určitě uplatní, ale děti nemůže protože je příjem z OSVČ je 100% takže jedině uplatnit výdaje skutečné. Ale pokud na konci roku 2012 neměl žádnou neuhrazenou pohledávku, závazek ani zásoby, tak nemusí podávat dodatečný DP a přejit na skutečné, že ano?

• 27. 1. 2014 16:47

Líba (neregistrovaný)

Jestli chce uplatnit výdaje paušálem, tak si neuplatní ani manželku. § 35 ca). Vyplatí-li se mu přejít na skutečné výdaje, musí posoudit sám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).