Re: Platba DPH za dodavatele přímo FÚ
Moc děkuji,
jen jsem objevila výklad z následujícím textem a to mně zviklalo k dotazu:Zajištění DPH předejde ručení
Pokud porušíme některý výše uvedený princip, hrozí nám ručení za DPH za svého dodavatele. Tomu se můžeme ještě vyhnout tak, že DPH zajistíme. To znamená, že místo toho, abychom DPH za dodávku zboží či služeb uhradili dodavateli, odvedeme toto DPH přímo správci daně v rámci svého přiznání k DPH. Konkrétní plnění bude zahrnuto v kolonce "uskutečněné zdanitelné plnění", jako bychom my byli dodavateli. Viz §109a) Zákona o DPH.
to je nějaký nesmysl, když si § 109a přečtete
(2) Úhrada za poskytovatele zdanitelného plnění se hradí jeho správci daně.
Děkuji, protože dělám poprvé tak pročítám všechno možné a narazila na toto http://www.jakpodnikat.cz/ruceni-za-odvod-dph.php. Takže odevzdám klasické přiznání kde to bude v přijatých plněních jen provedu platbu DPH s identifikací na depozitní účet místně příslušného FÚ.
no já jsem to taky nikdy nedělala a doufám, že ani nebudu muset. Na ty stránky je docela spolehnutí, tak jsem trochu znejistěla, ale toto tam mají špatně. Pokud by jste uvedla ve "svém" přiznání, tak by jste přece musela zaplatit svému FU.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
28. 1. 2014 7:55
Dobrý den,
poprosila bych o radu jak postupovat, když s.r.o. koupila od FO OSVČ nákladní automobil a ve smlouvě se dohodli, že kupující uhradí DPH přímo Finančnímu úřadu (platba musí být identifikována a zaslána na místně příslušný FÚ), protože prodávající OSVČ má nedoplatek na DPH. Nyní řeším jak uvést toto plnění do přiznání DPH u kupujícího. Četla jsem, že by mělo být vykázáno v řádku uskutečněné zdanitelné plnění, jako by odběratel byl dodavatel. Neporadil by někdo do jakých řádků uvést a jak vyřešit, moc děkuji za reakce.