Re: prodej auta a DPH a vliv na koeficie
protože do ř. 51 se zapisují plnění dle §76/4 a to např. §76/4/a)
Do výpočtu koeficientu se nezapočítává prodej dlouhodobého majetku, pokud tento majetek plátce využíval pro své ekonomické činnosti
Takže teď se může stát, že až to opravím, může mi pro rok 2014 vyjít krácení dph na vstupu? Za rok 2013 byly tržby cca 8,9 mil. a prodej auta byl 93,0 tis. (částky jsou bez DPH), jo a na ř. 50 a 51 (v kolonce bez nároku na odpočet) mám 92,0 tis. Jinak už nikde nic.
No i kdyby tato částka ovlivňovala koeficient, tak by to bylo ohadem 8.900.000/8.993.000 = 0,9897 (>0,95 -> 100%).
Nicméně, toto jsou věci, které koeficient neovlivňují. Mohou nastat 2 případy:
1) neovlivňující koeficient, bez nároku na odpočet. Pak bude částka na ř. 50 a 51 sloupec bez nároku. Ve výpočtu koeficientu je ve jmenovateli na konci ř. 50 - ř. 51 (bez nároku), tudíž se částky odečtou a koeficient neovlivní
2) neovlivňující koeficient, s nárokem na odpočet. Pak bude částka na ř. 1 nebo 2 a 51 sloupec s nárokem. V čitateli i jmenovateli se tyto částky opět od sebe odečtou, tudíž opět neovlivní koeficient.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
Stačilo pár úprav posudků pro invaliditu v počítači a lidé získali dávky
Kolové nápoje: Od lékárnických tajností k miliardovému marketingu
Pracujícím důchodcům se zas bude zvyšovat penze, sleva na pojistném jim navíc zůstane
Jediná chyba v přehledu může znamenat zbytečné tisíce navíc
28. 1. 2014 12:20
Auto pořízeno v r. 2009, zařazeno do obchodního majetku a uplatněno DPH na vstupu (jsem plátce DPH). Auto je již odepsáno.
V r. 2013 byl prodej a odvedeno DPH z prodejní ceny a po tomto prodeji vyřazeno z obch. majetku
Na jaké řádky v daňovém přiznání se tato tržba z prodeje hmotného majetku dává?
Ptám se kvůli vlivu na koeficient.
Děkuji.