Re: Výpočet dovolené - moc prosím!
Nechala bych to plavat. Přepočítejte nárok na 2014 a do minulosti nesahejte.
Re: Výpočet dovolené - moc prosím!
Dobře. Takže i když někdo nastoupí například 2. února 2014 a prvního února byl pracovní den ale zaměstnanec nikde nepracoval byl pouze v evidenci na ÚP, tak má nárok na dovolenou až od března? Ptám se pořád na to samé :) jenom si to chci ujasnit aby to bylo na 100% správně ! Jinak děkuji mockrát za radu, moc jste mi pomohla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
Stačilo pár úprav posudků pro invaliditu v počítači a lidé získali dávky
Kolové nápoje: Od lékárnických tajností k miliardovému marketingu
Pracujícím důchodcům se zas bude zvyšovat penze, sleva na pojistném jim navíc zůstane
Jediná chyba v přehledu může znamenat zbytečné tisíce navíc
28. 1. 2014 12:26
Dobrý den. Prosím Vás o ujasnění. Letos jsem nastoupila jako záskok za mateřskou dovolenou a kolegyně která na mateřskou odchází mě zaučuje. Když zaměstnanec nastoupí v půli měsíce např. 12. ledna 2014 spočítá mu to jako 20/12 *11,5 dne což mu vyjde 19 dnů dovolené. Já sem si ale pročítala jak se dovolená počítá a podle mě to počítá špatně. Pokud zaměstnanec nastoupí do zaměstnání a do 11. ledna pracoval u jiného zaměstnavatele má nárok na dovolenou i za leden, protože odpracoval celý měsíc a pokud nebyl u jiného zaměstnavatele, tak celý měsíc neodpracoval a dovolenou mu spočítám až za měsíce únor-prosinec. Je to tak? Zatím jsem se s tímhle ještě nikdy nesetkala a nechci to počítat potom jinak. Děkuji Vám mockrát za rady.