Re: kdo podává pojistné přiznání?
Vyúčtování pojistného za r.2013 podává zaměstnavatel - najdete tiskopis na str. Dańové správy do 1.4.2014.Vyplývá z daň.řádu.
Jinak - pozor na změny v případech , kdy zaměstnanec nahlásil pozdě ,že má důch.pojistné, jsou změny i v měsíčním podání hlášení a tzv. následné hlášení se iž nepodává. Podáte jen info na přísl.FÚ a ten od poplatníka vybere i s přirážkou. KOnečně vyřešeno, kdy již není tolik aktuální, jako u nás většinou :-)
Aspoň mám nezapomenutelné zážitky jak s FÚ a hlavně se sociálkou.
dobry den, take ted řeším, poradíte, prosím ?
partner byl do listopadu zaměstnaný a od srpna byl účastní DS. V prosinci byl uz osvč,ale neměl žádný příjem. Bude si podávat sám dan. přiznání, tak jsem pochopila, že bude součástí i tato příloha,kterou si sami vyplníme ? Zaměstnavatele už se netýká ?
ja si myslim ze původni zamestnavatel poda vyuctovani důchodového sporeni klasicky do zacatku dubna, protože je to jeho povinnost, ale vas manzel si do danoveho priznani ještě da prave to pojistne priznani... zamestnavatel ma třeba i jiné zamestnance a to vyuctovani dela za všechny dohromady. nebo tak jsem to aspoň pochopila ja :)
Vy, jako zaměstnavatel, podáte Vyúčtování na důchod. spoření za své zaměstnance, kterým jste v průběhu roku spoření srážena.
Pojistné přiznání si bude dělat např. OSVČ, který je účasten důchodového spoření. Pojistné přiznání bude součástí jeho danového přiznání.
Myslíte si to správně, kolegyne se mýlí. Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
28. 1. 2014 15:44
Dobrý den,
kolegyně mě teď popletla uplně hlavu. Myslela jsem, že k datu 1.4. musím jako zaměstnavatel podat vyúčtování na důchod.spoření za našeho zaměstnance. Ona mi ale tvrdí, že je to myšleno tak, že si on sám má podat pojistné přiznání... To mi přijde trochu divné, když jinak mu budu dělat normálně roční zúčtování. Musí si tedy on sám něco podávat nebo stačí na fú podat roční vyúčtování ode mě? A v případě že by si dělal sám roční zúčtování, tak by si tam podal i přiznání pojistné? Děkuji za pomoc.