Re: sleva na studium
AHA - takže, když si dělá DP sám student, tak rodič může uplatnit u sebe slevu na dítě, a on si u sebe uplatí m.j. slevu na studium. A když si DP dělat nebude, tak si uplatní slevu na dítě a slevu na studium u sebe rodič? Pochopila jsem, do jaké věku lze slevu uplatnit. Ale nevím, od jakého věku...... Uvádíte v závorce SŠ, takže je to tak, že po skončení základní povinné docházky?
Re: sleva na studium
čtu to znovu - rodič nemůže, jen to dítě, když si samo podává přiznání - je to tak? Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
29. 1. 2014 10:42
Dobrý den - nějak jsem se asi zbytečně zamotala. Když mám odečet od daní na dítě (12 let), tak mám nárok i na odečet jeho studia? V zákoně jsou odvolávky dál a dál.... Nebere se to "příprava na budoucí povolání" až po skončení devítileté povinné školní docházky? Tzn. až dítě opustí základní školu a začně chodit někam na střední? Děkuji....