Re: sleva na studium
AHA - takže, když si dělá DP sám student, tak rodič může uplatnit u sebe slevu na dítě, a on si u sebe uplatí m.j. slevu na studium. A když si DP dělat nebude, tak si uplatní slevu na dítě a slevu na studium u sebe rodič? Pochopila jsem, do jaké věku lze slevu uplatnit. Ale nevím, od jakého věku...... Uvádíte v závorce SŠ, takže je to tak, že po skončení základní povinné docházky?
Re: sleva na studium
čtu to znovu - rodič nemůže, jen to dítě, když si samo podává přiznání - je to tak? Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
Stačilo pár úprav posudků pro invaliditu v počítači a lidé získali dávky
Kolové nápoje: Od lékárnických tajností k miliardovému marketingu
Pracujícím důchodcům se zas bude zvyšovat penze, sleva na pojistném jim navíc zůstane
Jediná chyba v přehledu může znamenat zbytečné tisíce navíc
Změna hlášení má háček. Všechny formuláře pojišťovnám se podávají dál postaru
29. 1. 2014 10:42
Dobrý den - nějak jsem se asi zbytečně zamotala. Když mám odečet od daní na dítě (12 let), tak mám nárok i na odečet jeho studia? V zákoně jsou odvolávky dál a dál.... Nebere se to "příprava na budoucí povolání" až po skončení devítileté povinné školní docházky? Tzn. až dítě opustí základní školu a začně chodit někam na střední? Děkuji....