Re: Změna rodič. příspěvek - jaký dokume
Ono se to pořád mění. Tohle platí teprve od roku 2012.
Re: Změna rodič. příspěvek - jaký dokume
**** Dobrý den Líbo, prosím ještě o konkrétní radu. Zaměstnanec chce tu přílohu k žádosti o "peněžitou pomoc v mateřství" vyplnit za období 11/2011 do 12/2012. Formulář lze ale vyplnit jen na 12 měsíců (asi se nepočítalo s tím, že se bude používat i k něčemu jinému)? Těchto 14 měsíců mu nadiktovala paní na sociálce?
Dítě se mu narodilo 25.01.2012, takže to vůbec nechápu. Z materiálu, na který jste mi dala odkaz vyplývá (bod 2), že se ten VZ má stanovovat k datu narození dítětě, takže logicky bych počítala s tím, že sociálka bude chtít doložit vyměřovací základy za 01-12/2012?
Prosím poraďte ... zatím mám pro něj dvě přílohy k žádosti - rok 2012a rok 2011, můj SW navíc neumí přílohu vytisknout bez zadání nemoci/PPM, takže jsem musela simulovat :-(
Moc děkuji za trpělivost.
Hezký den, VS
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
30. 1. 2014 10:26
Dobrý den,
včera za mnou přišel náš zaměstnanec s velmi nejasnou formulací toho, co potřebuje :-)
Jeho žena na rodičovské dovolené, přišel s tím, že budou žádat změnu doby rodičovské dovolené, aby měli více peněz a donesl mi k vyplnění přílohu k nemocenské/PPM, že to potřebuje pro sebe potvrdit s tím, že mu to dali na OSSZ.
Tak jsem na něj chvíli hleděla, co to s ním má společného a hlavně, co mi to nese potvrdit. Zeptala jsem se ho tedy, zda on bude na rodičáku místo manželky (to on neví ....?), že chtějí jen více peněz :-(
I kdyby tedy pravda byla ta, že na rodičák nyní půjde on, nechápu proč bych mu měla vyplňovat přílohu k žádosti o nemocenské/PPM? Když žádá o rodičák?
Prosím pomozte, kdo máte zkušenosti.
Děkuji.
VS