Re: Datové schránky - problém s doručení
taky se mi to letos stalo u jedné PO.... neposílala jsem poprvní a předtím bylo vše O.K. - nevzalo jim to kvůli adrese, uvedla jsem č.p./č.o... pošlete jim to dneska, v náhradním termínu a zavolala bych správkyni, z jakého důvodu nepřišlo
a jak zjistím jestli to prošlo v datovce je jen doručenka?
Pokud je v datovce doručenka, tedy kdy se přihlásila elektronická aplikace, pak to bylo přijato i FÚ.
Pokud jsou tam ovšem někde chyby, má správce daně legální postupy, co s tím dělat (např. výzva).
To, že zavolá teta z FÚ, že jí něco nepřišlo, neznamená, že to tam skutečně není.
Jen bohužel se stává, že s tím "teta" neumí pracovat,že se něco zaseklo v rámci úřední cesty dokumentu, apod.
Tak jsem volala jinému správci na FÚ a jeho odpověď mě zarazila. Bylo mi řečeno, že už se jim stalo, že člověk měl doručenku, ale že mu ji neuznali, protože to měl špatně a že jsou s el.doručováním velké problémy. Na doručence mám, že datová zpráva byla dodána do datové schránky příjemce a taky jsem si myslela, že pokud bude problém tak to bude řešeno výzvou nebo domluvou, ale to, že řeknou, že to berou jako nepodané to je teda podivné. :-( Hlášení z doručenky:
EV5: Datová zpráva byla dodána do datové schránky příjemce. Je-li příjemcem datové zprávy orgán veřejné moci vystupující v postavení orgánu veřejné moci, byla datová zpráva tímto okamžikem doručena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
31. 1. 2014 8:38
Dobrý den,
prosím Vás o zkušenosti s posíláním přes datovou schránku. Včera mě kontaktovala správkyně daně, že i když mám doručenku o podání přiznání tak, že jí nedošlo a že to teda bude brát jako nepodané. To musím pokaždé ještě volat a ověřovat zda to došlo? To potom přece ztrácí logiku. Děkuji