Re: Dovolená po nemoci a PPM
V takovém případě (dovolená , kdy v předchozím čtvrtletí nebylo odpracováno alespoň 21 dnů - a to nebylo ), musí být použit pravděpodobný výdělek. Zdá -li se Vám, že neodpovídá, klidně si nechte od mzdové ú.-vysvětli, jak ho stanovila a vypočítala.
Záleží na tom, zda máte měsíční mzdu nebo hodinovou, může přihlížet i k průměru zaměstnanců,kteří vykonávají stejnou ( srovnatelnou) práci ve stejném množství a kvalitě jako Vy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
31. 1. 2014 9:50
Dobrý den,
mám dotaz ohledně výpočtu průměrné hodinové náhrady za dovolenou. Od půlky března 2013 jsem byla v pracovní neschopnosti, od srpna jsem pobírala PPM, teď v březnu 2014 budu dočerpávat 23,5 dní dovolené z loňského roku a mám prý nárok i na dovolenou z roku 2014. Teď ale můj dotaz. Když koukám na mzdový list za loňský rok, tak jsem měla za období 01-03/2013 průměrnou hodinovou náhradu 230,85Kč, za období 04-06/2013 jsem měla průměrnou náhradu 193,71Kč. Dále až do konce roku již není nic vyplněno. Zaměstnavatel mi sdělil, že dovolená, kterou teď budu čerpat bude s náhradou 146Kč. Je to velký rozdíl, tak jak k tomu došel? Z čeho se v tomto případě náhrada dovolené počítá? Předem děkuji za odpovědi.