Dobrý den, za rok 2013 jsem byl pouze zaměstnán, ale protože za předcházející léta jsem i podnikal, tak jsem zústal přihlášený na FÚ jako plátce daně z příjmu a také jsem odváděl zálohy na SP i ZP na základě přehledů za rok 2012. Za rok 2013 bych chtěl požádat zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování daně a nechtěl bych podávat DP. Jak to mám udělat? Stačí na FÚ poslat dopis, že jsem nepodnikal, nebo musím podat nulové přiznání. A jak dostanu zpět ty zaplacené zálohy na SP a ZP. Děkuji
Re: Musím podat DP?
Na FÚ napište, že jste neměl příjmy z podnikání. Nebo můžete podat DP, ale v tom případě do něj musíte uvést příjmy ze zaměstnání a nemůžou vám udělat RZD. Na ZP a SP jste zůstal nahlášený jako OSVČ hlavní?
31. 1. 2014 20:10
Dobrý den,
za rok 2013 jsem byl pouze zaměstnán, ale protože za předcházející léta jsem i podnikal, tak jsem zústal přihlášený na FÚ jako plátce daně z příjmu a také jsem odváděl zálohy na SP i ZP na základě přehledů za rok 2012. Za rok 2013 bych chtěl požádat zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování daně a nechtěl bych podávat DP. Jak to mám udělat? Stačí na FÚ poslat dopis, že jsem nepodnikal, nebo musím podat nulové přiznání. A jak dostanu zpět ty zaplacené zálohy na SP a ZP. Děkuji