Re: jak postupovat po rodičovské dovolen
ze stránek mpsv.cz
Skončila mi rodičovská dovolená a v práci mi chtějí dát výpověď. Z čeho se mi pak vypočítá podpora v nezaměstnanosti? Z rodičovské?
Rozhodující bude potvrzení dob důchodového pojištění zaměstnavatele a datum podání žádosti o podporu v nezaměstnanosti. Pokud zaměstnavatel potvrdí, že v posledních dvou letech se jednalo pouze o náhradní dobu (péče o dítě do 4 let věku), potom se bude výše podpory v nezaměstnanosti počítat z průměrné mzdy v národním hospodářství. Jestliže však do zaměstnání nastoupíte (i když jen na pár dní), získáte tím dobu důchodového pojištění a výše podpory v nezaměstnanosti se bude počítat z průměrného měsíčního čistého výdělku ze zaměstnání.
Tak že když 10.2.2014 nastoupíte do práce, odpracujete jen na pár dnů a dohodnete se se zaměstnavatelem na skončení PP dohodou např. 14.2., zaměstnavatel vám vystaví doklad o výši čistého příjmu z pravděpodobného výdělku.
Jestli se ale nedohodnete na skončení a budete muset dát výpověď, a doručíte jí zaměstnavatelei do 28.2.0014, tak vám poběží dvouměsíční výpovědní doba a PP skončí 30.4.2014.
Děkuji, také jsem to tak slyšela a myslíte, že když bych odpracovala pouze 1 den a hned se dohodla na zrušení pracovního poměru, že to bude pro up stačit a nebude to nápadné?
>>>>Jak nejlépe postupovat po rodičáku? RD mi končí
>>>>7.2.2014 (do 3 let věku dítěte) 8.2. bych měla
>>>>nastoupit
>>>>(zaměstnavatel mi hlídá místo do 3 let věku dítěte).
>>>>Jenže jsem nucena z důvodu péče o dítě sepsat dohodu
>>>>o
>>>>rozvázání PP. Nebylo by pro mě výhodnější odpracovat
>>>>alespoň jeden den, abych měla podporu z
>>>>předpokládaného
>>>>výdělku? Nebo kolik dní je třeba odpracovat? A poté
>>>>ukončit PP dohodou.
>Děkuji, také jsem to tak slyšela a myslíte, že když
>bych odpracovala pouze 1 den a hned se dohodla na
>zrušení pracovního poměru, že to bude pro up stačit a nebude
>to nápadné?
Dobnrý den, už jsem to tu kdysi psala....pracovala jsem pár let pro ÚP. Interně je nařízeno kolik dní musíte odpracovat. Tedy v jednom kraji můžou stačit 2 dny, z porad vím, že někde to byly i týdny. Jinak třeba 2 dny mohou být posouzeny jako účelové a podpora se bude počítat z národního hospodářství. Pokud chcete mít jistotu, že podpora bude z pravděpodobného příjmu, tak odpracujte alespoň třeba 14 dní. Prostě zkusila jste to, ale nezvládnete to skloubit (školkax dojíždění apod...)
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
31. 1. 2014 20:41
Jak nejlépe postupovat po rodičáku? RD mi končí 7.2.2014 (do 3 let věku dítěte) 8.2. bych měla nastoupit (zaměstnavatel mi hlídá místo do 3 let věku dítěte). Jenže jsem nucena z důvodu péče o dítě sepsat dohodu o rozvázání PP. Nebylo by pro mě výhodnější odpracovat alespoň jeden den, abych měla podporu z předpokládaného výdělku? Nebo kolik dní je třeba odpracovat? A poté ukončit PP dohodou.
Děkuji