Re: ??
Ne, bohužel nic takové nebylo. Co se s tím dá dělat?
A prosím, také jsem narazila na toto a jsem zmatená hlavně z té poslední věty:
Odstupné, které je dle Zákoníku práce (max. 3 měsíce), je osvobozeno od SP a ZP. Pokud je odstupné sjednané při nástupu zakotveno v Kolektivní smlouvě nebo ve vnitřním předpisu, pak se považuje za odstupné dle ZP. U odstupného, které není zakotveno ani sjednáno v žádném z těchto dokumentů, a bude vyplaceno nad rámec ZP, se srazí vše (ZP, SP a daň) a zadá se formou odměny.
Re: ??
Třeba žádné zaměstnání nehledal, tudíž volno nebylo třeba mu poskytnout.
Jde o to, jestli v Kolektivní smlouvě nemáte sjednáno vyšší než zákonné odstupné. Nebo jestli ttřeba zaměstnavatel by chtěl poskytnout vyšší odstupné a není to ujednáno v Kolektivní smlouvě, v tom případě by se zadalo formou odměny se všemi odvody.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 2. 2014 8:09
Dobrý den, prosím o pomoc. ZAměstnanec po 6 letech skončil k 31.1.2014. Vychází mu 1,5 dne dovolené, ale vyčerpal dva dny. Co s tím? A má vůbec nárok na dovolenou, není tam nějaká podmínka odpracování konkrétního počtu dnů? NAvíc mu náleží odstupné, jak ho vypočítat a jak zdnit? Co jsem stihla zjistit, tak že se pouze daní, ale neodvádí se z něj zdravotní a sociální pojištění, ve mzdovém programu ho dám jako další zdanitelný příjem?
Moc Vám děkuji, byla jsem hozená "do vody".