Re: Odpočet na dítě - střídavá péče
dobrý den, řeším stejný problém, pokyn jsem četla, ale nikdo mi nedokáže říct, jak ten pokyn praktikovat v praxi. Naše pracovnice si dítě uplaňovala již dříve a kdyby nechtěla potvrdit papíry k soudu, tak ani nevím, že mají děti ve střídavé péči a že se rozvádí. Potvrzení od zaměstnavatele manžela (zatím ještě manžela) mám, možná bych měla mít i rozhodnutí ze soudu o střídavé péči (to zatím nemám, je potřeba?). Jaké doklady, prosím, máte vy?
Dobrý den, já myslím, že by FÚ mělo stačit jen čestné prohlášení bývalého manžela. Ale raději tam budu volat, uvidím co mi řeknou. Já mám k dispozici také jen čestné prohlášení od bývalého partnera, že neuplatňuje za celý rok, každý bude uplatňovat za 6 měsíců.
největší radost by mi udělalo, kdyby si paní děti neuplatňovala a po skončení roku si podala daňové přiznání, vytiskla jsem si ten pokyn, dám ho pracovnici ať si ho přečte a řekne mi, jak se doma domluvili. Paní je titulovaná, měla by tomu rozumět........
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 2. 2014 18:34
Dobrý den, jak je to prosím s uplatněním odpočtu na vyživované dítě u střídavé péče? Bývalí manželé nežijí spolu v jedné domácnosti a mají jedno dítě ve střídavé péči. Je tedy možné, aby si klientka uplatnila slevu na dítě za 6 měsíců? Pokud ano, tak stačí čestné prohlášení bývalého manžela, že si uplatní pouze za zbývajících 6 měsíců? Bude chtít FÚ i papír od soudu, kde je rozhodnuto o střídavé péčei? Existuje nějaký pokyn, kde je info ohledně střídavé péče?
Předem děkuji za odpověď