Re: Účtování záloh zaměstnanců na nákupy
Vendy, a to by muselo být účtováno 211/335 ve výši stejné jaká byla dána záloha? jinak by to přece nešlo.?
Re: Jak ale uhlídat 30 zaměstnanců?
Vyúčtovaná vždycky, když přinese paragon (už jen kvůli tomu, aby nosili včas a nedělali mi hokej v DPH). Jednou za čas inventura. Z pohledu zam-ců se mi osvědčily normální notýsky, kde i podepisovali převzetí a měli přehled, aniž by mi lezli do compu. No pravda, je to asi 15 let zpátky, notýsky měl stavbyvedoucí v trezoru a účtárna byla jinde.
Re: Jak ale uhlídat 30 zaměstnanců?
Např. SW Pohoda má možnost nastavení u jednotlivých účtů salda tak, že se párují předpisy a platby podle IČ (u zaměstnánců místo IČ zadávám příjmení a jméno)
Perfektně pak vidím podle jednotlivých pracovníků, kolik ještě mají na záloze. Využívám hlavně v ostatních závazcích při platbách kartou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 2. 2014 20:02
Prosím jak účtujete o těchto zálohách?
1. 335/211
2. 501/335?
3. 343/335?
jenže jak zaúčtovat 2. a 3. do pokladny když tam není účet 211? Jak to účtujete Vy? a když zaúčtuji č. 2. a 3. vnitřně tak mi to nebere DPH?? děkuji za odpovědi