Re: autorské honoráře a dph
Děkuji moc, pročetla jsem starší příspěvky, ale asi mi to po ránu nezapaluje...Z odkazu na DPH zákon mi vyplývá, že honorář by neměl být předmětem DPH, ale z článku
http://www.ucetnikavarna.cz/diskuse/vypis-prispevku/forumid-11336-autorske-honorare/
který zmiňujete mi vyplývá, že hrubý příjem pro srážkovou daň je částka bez DPH...
Omlouvám se za nechápavost, ale pro mne se jedná o novou oblast mé práce a nemám žádnou praktickou zkušenost z minula...
Re: autorské honoráře a dph
Poslední komentář "vloženo: 18. 1. 2013 04:33:02 "
Výňatek z příspěvku
"Ještě doplnění k DPH - autorské honoráře které spadají do popsaného režimu srážkové daně NEJSOU předmětem DPH"..
.."autoři vám k nim žádné DPH účtovat nesmějí (pokud snad omylem ano, jednalo by se o jejich neplatný /přímo zákonu odporující / požadavek peněz který je potřeba s odkazem na zákon o DPH odmítnout a neproplácet - takové "DPH" si ani nemůžete uplatnit ve svém nároku na odpočet"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
3. 2. 2014 22:44
Dobrý den. Pokud fakturu ( ať jako právnická nebo fyzická osoba) autorské honoráře (výkon umělce) a jde o částku do 10 tis Kč měsíčně, jak se postupuje v oblasti DPH, pokud se jedná o plátce? Je předmětem zdanění a jaký by byl základ- s nebo bez srážkové daně? Děkuji moc za radu .