Re: vyúčtování daně u zam.nebo daň.přizn
Jak je to v případě, že jsem byla v 01-09/2013 v evidenci ÚP (bez podpory v nezaměstnanosti) , při níž jsem si přivydělávala na DPP od 04-09/13 do 400,-Kč /měsíc (podepsáno prohlášení) a od 10/2013 nastoupila u zaměstnavatele , u něhož jsem dříve byla na DPP ? Pak také podávám sama daň.přiznání nebo zaměstnavatel podává za mne ? Děkuji
Daňové přiznání podávat nemusíte (pokud nemáte jinou daňovou povinnost), můžete požádat zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování příjmu.
Pokud jste měla jen jednoho zaměstnavatele a měla jste podepsané prohlášení poplatníka, nemáte povinnost podávat daňové přiznání. Můžete zaměstnavatele do 15.2. požádat o roční zúčtování daní. Jestli jste ovšem nezaplatila žádnou zálohu na daň, je to zbytečné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
4. 2. 2014 10:50
dobrý den, prosím o radu, roční vyúčtování daně mi vždycky dělá zaměstnavatel, ale v roce 2013 jsem měla brigádu , nepodepsala jsem
růžový papír, protože ho mám podepsaný u hlavního zaměstnavatele,donesla jsem mu i potvrzení o zapl.úrocích .
Ale v té druhé právi mi dali potvrzení o příjmech za rok 2013 kde mám příjmy ve výši 17000.Můžu to dát účetní u hl.zaměstnavatele a může mi udělat ona vyúčtování , nebo si musím sama podat daňové přiznání, něco jsem takového slyšela , ale nerozumím tomu a než půjdu za účetní tak jsem se chtěla poradit s vámi.Snad to není zmatené
děkuji
Gabi