Re: vyúčtování daně u zam.nebo daň.přizn
Jak je to v případě, že jsem byla v 01-09/2013 v evidenci ÚP (bez podpory v nezaměstnanosti) , při níž jsem si přivydělávala na DPP od 04-09/13 do 400,-Kč /měsíc (podepsáno prohlášení) a od 10/2013 nastoupila u zaměstnavatele , u něhož jsem dříve byla na DPP ? Pak také podávám sama daň.přiznání nebo zaměstnavatel podává za mne ? Děkuji
Daňové přiznání podávat nemusíte (pokud nemáte jinou daňovou povinnost), můžete požádat zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování příjmu.
Pokud jste měla jen jednoho zaměstnavatele a měla jste podepsané prohlášení poplatníka, nemáte povinnost podávat daňové přiznání. Můžete zaměstnavatele do 15.2. požádat o roční zúčtování daní. Jestli jste ovšem nezaplatila žádnou zálohu na daň, je to zbytečné.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
4. 2. 2014 10:50
dobrý den, prosím o radu, roční vyúčtování daně mi vždycky dělá zaměstnavatel, ale v roce 2013 jsem měla brigádu , nepodepsala jsem
růžový papír, protože ho mám podepsaný u hlavního zaměstnavatele,donesla jsem mu i potvrzení o zapl.úrocích .
Ale v té druhé právi mi dali potvrzení o příjmech za rok 2013 kde mám příjmy ve výši 17000.Můžu to dát účetní u hl.zaměstnavatele a může mi udělat ona vyúčtování , nebo si musím sama podat daňové přiznání, něco jsem takového slyšela , ale nerozumím tomu a než půjdu za účetní tak jsem se chtěla poradit s vámi.Snad to není zmatené
děkuji
Gabi