Re: Dohody o provedení práce - spěchá!
Nerozumím, jak to myslíte, že jste "zase obě částky sečetla". Pokud máte zálohovou daň a srážkovou daň vypočítanou dobře a pouze jste omylem tu srážkovou poslala na účet zálohové (tzn. místo předčíslí 7720 jste použila předčíslí 713), tak FÚ požádejte, ať tu částku převede na správný účet.
>Dobrý den, v září jsme ve firmě zavedli dohody o
>provedení práce na 2 lidi. (Předtím jsme neměli zaměstnance
>žádné.)
>
>Oba nepodepsali prohlášení (slevu na poplatníka) -
>první měsíce měli oba přes 5.000 ,- HM - odeslala jsem
>tedy daň na FÚ na účet daň z příjmů fyzických osob ze
>závislé činnosti.
>
>V prosinci ale měl jeden nad 5.000 ,- a jeden pod
>5.000,- - znamená to tedy, že ten co má meně než 5.000,-
>se měla strhnout daň srážkou dle zvláštní sazby a také
>na ten účet odvést, chápu to správně?
>
>Bohužel jsem ale omylem zase obě částky sečetla a
>poslala je na daň ze závislé činnosti.
>
>Dá se to na FÚ nějak vyřešit?
>Ano, do 5000,- pokud nepodepsal prohlášení měla být srážková. Domluvte se s FÚ.
>Děkuji.
Ano, v prosinci jste měla poslat 2 částky na dva různé účty u FÚ. Podejte vyúčtování a k tomu napište žádost o převedení částky, zaplacené dne... z účtu zálohové daně na účet daně srážkové. Občas se klientům povede pomíchat předčíslí účtů a nikdy s tím nebyl problém, částky převedou.
Jen pozor - výpočet srážkové daně a zálohové daně - u každé se jinak zaokrouhluje základ daně pro výpočet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 2. 2014 13:42
Dobrý den, v září jsme ve firmě zavedli dohody o provedení práce na 2 lidi. (Předtím jsme neměli zaměstnance žádné.)
Oba nepodepsali prohlášení (slevu na poplatníka) - první měsíce měli oba přes 5.000 ,- HM - odeslala jsem tedy daň na FÚ na účet daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti.
V prosinci ale měl jeden nad 5.000 ,- a jeden pod 5.000,- - znamená to tedy, že ten co má meně než 5.000,- se měla strhnout daň srážkou dle zvláštní sazby a také na ten účet odvést, chápu to správně?
Bohužel jsem ale omylem zase obě částky sečetla a poslala je na daň ze závislé činnosti.
Dá se to na FÚ nějak vyřešit?
Děkuji.