Re: ZAM-EC zrušil životko - jak roční zú
Zaměstnanec odešel do st.dů v roce 2013 a v roce 2012 uplatňoval zaplacené životní pojistné jako slevu na dani.
Přišel požádat o RZZ za r. 2013 a nedodal potvrzení na uplatnění životka. Od jeho sjednavatele vím, že jej zrušil! Sjednavatel mi tvrdil, že je to jeho soukromá informace, ke které neměl by mít podnik přístup a jeho vlastní zodpovědnost, pokud nepodá DP a nedodaní za předčasně zrušené životko.
Mám mu provést RZZ, když mi podpisem požádal o RZZ?
v tom má sjednavatel pravdu, to by vám měl říct zaměstnanec a ne sjednavatel.a taky má pravdu v tom, že je to jeho vlastní zodpovědnost. RZD jste povinna provést, pokud o to požádal. RZD proveďte, ale zaměstnanci byste měla vysvětlit, že je úpovinen podat DP (pokud uplatnil více než 6000)
Mohu mít ještě jednu otázku,
bohužel její řešení jsem tady nevyhledala.
Pracovník požádal o RZZ, ale na podnik přišlo od české pojišťovny oznámení o výplatě pojistného z úrazu.
ztráta na výdělku čistá 3780,- daň 666,-
celkové plnění 6346,-
pokud je zde napsáno o dani, tak ji asi odvedli a toto se nezapočítává do příjmu nad 6000,- a nemusí on podávat DP?
v tomto případě byla sražena srážková daň (byl příjem do 5000, bez podepsaného prohlášení), RZD je možno provést. Kdyby byla náhrada za ušlou mzdu nad 5000, i při nepodepsaném prohlášení by byla zálohová daň, a v tom případě by byl z-nec povinen sám podat DP.
To platí pro rok 2013.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
5. 2. 2014 7:37
Zaměstnanec v roce 2013 zrušil životní pojištění - u nás pracuje od roku 2012 a v roce 2012 uplatňoval zaplacené pojistné jako slevu na dani.
Mám za to, že za rok 2013 musí sám podat DP a dodanit dříve uplatňované slevy za zaplacené pojištění.
Mýlím se nebo to tak je? Předem děkuji za odpověď.