Re: Spolupracující osoba - kombinace pří
Nejde o ztrátu z předchozího období. Obě činnosti jsem vykonávala v minulém roce. V mém vlastním podnikání výdaje převyšují příjmy. V přerozdělených příjmech příjmy převyšují výdaje. Dotaz zní, zda se to opravdu odečítá proti sobě, i když jde o dva různé zdroje příjmů z podnikání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 2. 2014 23:12
Prosím o vyjasnění - mám příjmy z podnikání a současně jako spolupracující osoba. Vlastní podnikání - vedu DE, jsem ve ztrátě. Spolupráce - jsem v plusu, protože rozdělující osoba používá paušál.
Chápu správně, že způsob výpočtu zdravotního a soc. pojištění se neliší, vždy vycházím z celkového daňového základu: příjmy + příjmy ze spolupráce - výdaje - výdaje ze spolupráce?
Trochu mě na tom mate, že vlastně používám svoji ztrátu ke snížení toho zisku ze spolupráce. U daně a soc. mi to přijde tak nějak v pořádku, tam bude figurovat celkový daňový základ. Ale u zdravotního, kde budu vypisovat zvlášť příjmy a zvlášť výdaje, nevím proč mi to přijde nepatřičné. Tak prosím o ujištění, že je to opravdu tak správně a nemám uplatňovat své výdaje např. jen do výše svých příjmů (tj. nula, nikoli ztráta).