Re: Spolupracující osoba - kombinace pří
Nejde o ztrátu z předchozího období. Obě činnosti jsem vykonávala v minulém roce. V mém vlastním podnikání výdaje převyšují příjmy. V přerozdělených příjmech příjmy převyšují výdaje. Dotaz zní, zda se to opravdu odečítá proti sobě, i když jde o dva různé zdroje příjmů z podnikání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
Stačilo pár úprav posudků pro invaliditu v počítači a lidé získali dávky
Kolové nápoje: Od lékárnických tajností k miliardovému marketingu
6. 2. 2014 23:12
Prosím o vyjasnění - mám příjmy z podnikání a současně jako spolupracující osoba. Vlastní podnikání - vedu DE, jsem ve ztrátě. Spolupráce - jsem v plusu, protože rozdělující osoba používá paušál.
Chápu správně, že způsob výpočtu zdravotního a soc. pojištění se neliší, vždy vycházím z celkového daňového základu: příjmy + příjmy ze spolupráce - výdaje - výdaje ze spolupráce?
Trochu mě na tom mate, že vlastně používám svoji ztrátu ke snížení toho zisku ze spolupráce. U daně a soc. mi to přijde tak nějak v pořádku, tam bude figurovat celkový daňový základ. Ale u zdravotního, kde budu vypisovat zvlášť příjmy a zvlášť výdaje, nevím proč mi to přijde nepatřičné. Tak prosím o ujištění, že je to opravdu tak správně a nemám uplatňovat své výdaje např. jen do výše svých příjmů (tj. nula, nikoli ztráta).