Re: Elektronické podání
Měli jsme stejný případ: PDP na stavební práce - výpis poslán elektronicky, DPH přiznání v papírové podobě a volali z FÚ, že od letošního roku, pokud je PDP, musí být i DPH přiznání elektronicky. Pokud je obrat do 6 mi. Kč a nebude PDP, tak lze přiznání podávat v papírové podobě.
Také jsme to nezaznamenali, máme tak 1x PDP. Ale paní z FÚ byla hodná, vysvětlila a říkala, že je hodně subjektů, kterří změnu zákona nezaznamenali nebo posílají ještě špatně.
Už se to tu řešilo hodněkrát.
V §101a/3 se píše, že FO nemusí podávat elektronicky přiznání, pokud
a) její obrat za nejvýše 12 bezprostředně předcházejících po sobě jdoucích kalendářních měsíců nepřesáhne 6 000 000 Kč; pokud fyzická osoba tento obrat překročí, vzniká jí povinnost činit podání podle odstavce 1 za zdaňovací období následující po zdaňovacím období, v němž došlo k překročení obratu, a trvá nejméně po dobu 6 kalendářních měsíců, a
b) nemá zákonem stanovenou povinnost činit podání elektronicky.
A vzhledem k tomu, že když jednou pdáte SH nebo hlášení PDP, která jsou povinně elektronicky, tak máte zákonnou povinnost činit podání elektronicky. Bod b) tedy není splněn a ...
Ne, ne. Zrovna před týdnem jsem tímto procesem prošla. Je to takto: jestliže fakturujeme v režimu přenesené daň. povinnosti, musíte zaslat elektronicky nejen přenesení, ale i samotný tiskopis Přiznání DPH. Musela jsem učinit dodatečně a ještě mě na FÚ upozornili, že od této chvíle budu zasílat elektronicky přiznání i když nebude přenesená daň. povinnost. Zpráva fin. správy někdy z 21.1.14. Takže pevné nervy a klidnou noc !
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 2. 2014 17:17
Dobrý den, jsme plátci DPH, obrat do 6ti miliónů. Měla jsem za to, že nemusím podávat přiznání elektronicky. Problém je v tom, že občas fakturujeme v režimu přenesené daňové povinnosti. Jak je to v tomto případě?