náš dodavatel ze Slovenska nám poskytl za včasnou úhradu skonto 2 % z ceny. Zároveň je ve smlouvě je napsáno, že nám k tomuto skontu žádný opravný daňový doklad nevystaví.
Chtěla jsem se zeptat, jak mám fakturu účtovat, jak účtovat skonto a v jakých hodotách vstoupí do přiznání k DPH?
Příklad: 1) 31.1.2014 - FaP ... na faktuře uvedena plná hodnota 100 EUR 2) když zaplatíme dříve - skonto 2 % tzn. 2 EUR - např. 3.2.2014 zaplatíme tedy 98 EUR.
Jak prosím účtovat skonto? K jakému datu? V jaké hodnotě uvádět na sklad? V jakých hodnotách vstoupí do přiznání k DPH a v jakém období, když od SK dodavatele žádný opravný daňový doklad nedostanu?
9. 2. 2014 13:04
Dobrý den,
náš dodavatel ze Slovenska nám poskytl za včasnou úhradu skonto 2 % z ceny.
Zároveň je ve smlouvě je napsáno, že nám k tomuto skontu žádný opravný daňový doklad nevystaví.
Chtěla jsem se zeptat, jak mám fakturu účtovat, jak účtovat skonto a v jakých hodotách vstoupí do přiznání k DPH?
Příklad:
1) 31.1.2014 - FaP ... na faktuře uvedena plná hodnota 100 EUR
2) když zaplatíme dříve - skonto 2 % tzn. 2 EUR - např. 3.2.2014 zaplatíme tedy 98 EUR.
Jak prosím účtovat skonto? K jakému datu? V jaké hodnotě uvádět na sklad? V jakých hodnotách vstoupí do přiznání k DPH a v jakém období, když od SK dodavatele žádný opravný daňový doklad nedostanu?
Děkuji