Re: Starý doklad, neuplatnění dph??????
součty-překlep :-((((
máme takový "blbý" program,těžko to rozchází´, když po něm chceme něco takové-upltanění později a tak, ale napadla mě ještě jedna věc, jedná se o materiál, vedeme sklad B a už máme sklad uzavřený, tak jestli spíš do roku 2013 dát interním dokladem 501/38?, fa dát do roku 2014, uplatnit si normálně dph za leden a udělat příjemku a výdejku v lednu 2014, byla to totiž dobírka, v prosinci stejně už nejsou peníze, muselo by se to stejně hradit v roce 2014, myslíte, že by to takhle šlo? Nevím, jestli by nebyl nějaký problém v tom skladu, ale neměl by, když stejně všechno přijmeme a obratem vydáváme
Děkuji
Zajímavým způsobem ohýbáte účetnictví i zákony.
Psala jste, že je to doklad z března 2013 (!).
Dále, že je to dobírka a byl to materiál.
A kdy jste tedy tu dobírku převzali a zaplatili? Tedy i ten materiál? V roce 2013 v březnu?
Nerozumím totiž tomu, jak můžete převzít materiál na dobírku v březnu 2013 a zaplatit ho až v roce 2014.
A navíc naskladnit v 2014 a přitom to mít jako náklad roku 2013.
Nemáte v tom trochu hokej?
Dobrý den, prosím radu, objevil se nám teď v lednu
doklad z března 2013, ještě nemáme rok 2013 uzavřený,
takže ho ještě dáme do nákladů, vím, že lze dph
uplatnit až 3 roky zpětně, ale domluvili jsme se, že ho
uplatňovat nebudeme, takže když fa zní
.5564,47+538,53dph=3103,- za materiál, tak zaúčtuju celou částku 3103,- do
nákladů na 501????
součty-překlep :-((((
máme takový "blbý" program,těžko to rozchází´, když
po něm chceme něco takové-upltanění později a tak, ale
napadla mě ještě jedna věc, jedná se o materiál,
vedeme sklad B a už máme sklad uzavřený, tak jestli spíš do
roku 2013 dát interním dokladem 501/38?, fa dát do
roku 2014, uplatnit si normálně dph za leden a udělat
příjemku a výdejku v lednu 2014, byla to totiž dobírka, v
prosinci stejně už nejsou peníze, muselo by se to
stejně hradit v roce 2014, myslíte, že by to takhle
šlo?
Nevím, jestli by nebyl nějaký problém v tom skladu,
ale neměl by, když stejně všechno přijmeme a obratem
vydáváme.Děkuji
>Zajímavým způsobem ohýbáte účetnictví i zákony.
>Psala jste, že je to doklad z března 2013 (!).
>Dále, že je to dobírka a byl to materiál.
>A kdy jste tedy tu dobírku převzali a zaplatili? Tedy
>i ten materiál? V roce 2013 v březnu?
>Nerozumím totiž tomu, jak můžete převzít materiál na
>dobírku v březnu 2013 a zaplatit ho až v roce 2014.
>A navíc naskladnit v 2014 a přitom to mít jako náklad
>roku 2013.
>Nemáte v tom trochu hokej?
Byly to lišty,které zaplatil poště majitel, doklad-fa mi přinesl teď, doklad od pošty o zaplacení nemá vůbec-běžná věc, faktury na dobírku kolikrát dávám-platím-páruji do pokladny i s měsíčním zpožděním-majitel platí a platí a v pokladně nejsou peníze, muselo by se řešit půjčkami, což nerad viděl auditor-2 půjčky do měsíce.....jelikož dostávám doklady 1x za měsíc, tak než to zjistím, že nejsou peníze a než vyberou z účtu, je tam třeba i ten měsíc rozdíl. Sklad- vedem B, tudíž se jedná pouze o udělání příjemky a hned následně jen výdejky.....
No už vidím auditora, jak skáče radostí nad vaším skladem.
Že jste to měla mít v inventuře skladu k 31.12. (tedy ty lišty, které vám asi zbyly), to je přece podružný problém.
Žasnu, kdo všechno a jak je schopen účtovat.
Vám nemá smysl radit, vy nic o účetnictví nevíte (pokud jste schopná napsat, že se jedná tutíž pouze o udělání příjemky a následně výdejky).
To ať si vyřeší váš auditor.
V roce 2013 jsme měli daňovou kontrolu na rok 2008,2009,2010-daň z příjmu i dph-bez "ztráty kytičky"
sklad B-vše do nákladů-auditora vůbec příjemky a výdejky nezajímají, lišty v inventuře nebyly, protože byly dávno zdělané...
Děkuji paní Jince......
Tečko, vůbec nevíme, zda má firma vůbec auditora. Já jsem spíše narážela na systém.
To, co zde tazatelka popisuje mě poněkud překvapilo.
Možná to s tou kontrolou bylo jinak , normálně (pokud nebyly nějaké úkony prodlužující lhůtu) byl rok 2008 v roce 2013 už dávno prekludovaný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
10. 2. 2014 17:11
Dobrý den, prosím radu, objevil se nám teď v lednu doklad z března 2013, ještě nemáme rok 2013 uzavřený, takže ho ještě dáme do nákladů, vím, že lze dph uplatnit až 3 roky zpětně, ale domluvili jsme se, že ho uplatňovat nebudeme, takže když fa zní 3.5564,47+538,53 dph=3103,- za materiál, tak zaúčtuju celou částku 3103,- do nákladů na 501????
Děkuji