Re: ježek stereo
Ano provedete Ucetni a datovou uzaverku k 31.12.2013, nemejte strach,
Program navede a uzaverka jde opet vratit.
děkuju moc a mohla bych Vás ještě poprosit, jestli by jste mi neporadila, zatím si v tomto programu nejsem vůbec jistá, kontroluji si všechny účty atd., ale zdá se mi divné, že zůstatek dokladové řady přijatých faktur nemám stejný jako účet 321 (žádný počátek pro účet 321 nebyl-začali jsme podnikat v roce 2013) ten zůstatek vidím, pokud se podívám na počáteční stavy a nedám účty, ale dokladové řady-tak myslím tento zůstatek.
Děkuji, snad je to pochopitelné
Prosím nevím zda jsem správně pochopila popisované sestavy, ale nemáte jeden zůstatek 321 ( jak píšete počáteční stavy ) - zůstatek k zaplacení a druhá sestava je z pohledávek a závazků - a to všechny přijaté faktury ? Popište jak jste k sestavě došla - např. závazky a pohledávky- tiskové sestavy - jeden účet zůstatek.......
já jsem dříve účtovala v jiném programu, takže v programu ježek stereo se učím teprve prvním rokem
porovnávala jsem:
ostatní, počáteční stavy-dokladových řad-přijaté faktury
a
účetnictví, evidence, vybrané účty-321 obrat Dal
myslela jsem, že bych se měla dostat na stejnou částku
moc děkuji za trpělivost
Dobrý den, mně tato sestava nesedí,protože se na účtu DAL321 objevuje např: úhrada oprav.daň dokladu ( jiná dokladová řada než přijaté faktury - banka) nebo přijaté zálohy např. za vodu, elektřinu zatím nevyúčtované( jiná dokladová řada - zd ). Udělejte sestavu účetnictví-evidence-účetní deník-tiskové sestavy-období vyplnit-jeden účet zůstatky-účetní data-vybrat účet. A koukněte jestli v sestavě na straně DAL není zaúčtovaná jiná dokladová řada.
Dobrý den, moc děkuji, moc jste mi pomohla, zatím jsem stihla zkontrolovat jen 1-10/2013 zbytek dodělám odpoledne a zatím jediné co mám jiného na straně dal jsou interní doklady-nedoplatky či přeplatky k fakturám, to tam nevadí nebo myslíte, že se to dá zaúčtovat ve stereu jinak např.mimo dokladovou řadu?
Já na haléřové nedoplatky používám označení u1300..., program by Vám měl sám nabídnou při zaúčtování buď v pokladně nebo bance.
Kontrolu jakou jste zvolila, já nepoužívám, myslím že by bylo dobré zvolit jiný systém, protože mě se ve Vámi zvolené sestavě "dokladové řady 321 " asi načítají jednotlivé roky, mám tam moc vysoké číslo, které neodpovídá neuzavřenému období - takže asi příští rok stejně pro kontrolu nebudete moci použít.
>>>>
>>>>>>>>>>>děkuji, takže až bude vše doúčtováno zpracuji daňové
>>>>>>>>>>>přiznání a vytisknu výkazy, tak potom dám účetní
>>>>>>>>>>>závěrku a tím vzniknou konečné zůstatky a poč.stav na
>>>>>>>>>>>rok
>>>>>>>>>>>2014?
>>>>
>>>>>>>myslela jsem, že bych se měla dostat na stejnou
>>>>>>>částku
>>>>>>>moc děkuji za trpělivost
>>>>>>
>>>>>>Není zač.
>>>>>Jé já myslela, že už máte vyřešeno a to je otázka.
>>>>>Zítra na to mrknu a ozvu se.
>>>>
>>>>jste moc laskavá děkuji a dobrou noc
>>>
>>>
>>>Dobrý den, mně tato sestava nesedí,protože se na účtu
>>>DAL321 objevuje např: úhrada oprav.daň dokladu (
>>>jiná
>>>dokladová řada než přijaté faktury - banka) nebo
>>>přijaté zálohy např. za vodu, elektřinu zatím
>>>nevyúčtované( jiná dokladová řada - zd ). Udělejte
>>>sestavu
>>>účetnictví-evidence-účetní deník-tiskové
>>>sestavy-období
>>>vyplnit-jeden účet zůstatky-účetní data-vybrat účet.
>>>A
>>>koukněte jestli v sestavě na straně DAL není
>>>zaúčtovaná
>>>jiná dokladová řada.
>>>
>>Dobrý den, moc děkuji, moc jste mi pomohla, zatím
>>jsem
>>stihla zkontrolovat jen 1-10/2013 zbytek dodělám
>>odpoledne a zatím jediné co mám jiného na straně dal
>>jsou
>
>Já na haléřové nedoplatky používám označení u1300...,
>program by Vám měl sám nabídnou při zaúčtování buď v
>pokladně nebo bance.
>Kontrolu jakou jste zvolila, já nepoužívám, myslím že
>by bylo dobré zvolit jiný systém, protože mě se ve
>Vámi zvolené sestavě "dokladové řady 321 " asi načítají
>jednotlivé roky, mám tam moc vysoké číslo, které
>neodpovídá neuzavřenému období - takže asi příští rok stejně
>pro kontrolu nebudete moci použít.
moc Vám děkuji za pomoc, zkusím zvolit jinou kontrolu, jen mne zajímalo, jestli zůstatek této dokladové řady se také kontroluje, popř. jestli se neupravuje o tyto haléřové nedoplatky, které mi tam vylézají. (také mi je v bance program sám nabízí-ale místo u mám ID-jako interní doklad), moc děkuji za Vaši ochotu
Dokladovou řadu máte lepší kontrolovat přes pohledávky, závazky - kniha faktur.
PS : Již se mi několikrát stalo, že součet nějaké vytvořené sestavy ( většinou z pohledávek, závazků ) nerozlišoval plusové a mínosové položky - součet vytvořené sestavy byl tedy špatně. Může to být i Váš případ. Mějte se fajn a ať Vás ježek nezlobí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
10. 2. 2014 18:33
Dobrý den, prosím poradili by jste mi prosím, jak se používá program ježek stereo, účtovala jsem poprvé v roce 2013, teď chci udělat dph 1/2014 uprage na rok 2014 již mám nainstalované, ale nevím jestli začít účtovat hned rok 2014 nebo jestli nemusím rok 2013 nějak uzavřít, ale budu potřebovat ještě do loňského roku doúčtovávat závěrkové operace apod. před uzavřením roku a zpracováním daňového přiznání
Moc děkuji