Hlavní navigace

Náhradní plnění-malá kapacita

  • (neregistrovaný)

    11. 2. 2014 6:20

    Dobrý den, letos poprvé zpracovávám Oznámení o povinného podílu. Způsob výpočtu je mi jasný, ale teď mě překvapila jedna firma dodávající nám zboží v náhradním plnění - odebrali jsme od nich zboží v hodnotě 188 tis. Kč a zaplatili jej, máme na to od nich potvrzující soupis. Tato firma mi ale napsala e-mail, že z důvodu jejich malé kapacity si můžeme uplatnit pouze částku 60 tis. Kč z důvodu jejich malé kapacity a proto nám nabídli přefakturaci jinou chráněnou dílnou, kde máme další možnost uplatnění náhradního plnění. Vůbec tomu nerozumím. S tou firmou byla strašně špatná komunikace. Nechápu proč bychom si mohli uplatnit pouze 60 tis. a pokud to tak skutečně je, jak já bych se o tom dozvěděla, když mám soupis na 188 tis.? To že si můžeme uplatnit pouze 60 tis. mi paní napsala potom, co jsem jí bombardovala, že ten soupis po nich chci (poslali totiž několikrát soupis s početní chybou - uvedené faktury byly správně, ale nesouhlasil celkový součet), tak byla paní asi vytočená a tohle mi napsala .......

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 2. 2014 6:46

      jasná. (neregistrovaný)

      Re: Náhradní plnění-malá kapacita
      Pro rok 2013 může dodavatel potvrdit částku 878 688 Kč za jednoho svého přepočteného zaměstnance. A to v úhrnu všem zaměstnavatelům. Zřejmě si teprve teď spočítali přepočtený počet zaměstnanců a tak vysokou částku vám pro náhradní plnění poskytnout nemohou (s ohledem na ostatní odběratele).

    • 11. 2. 2014 7:19

      atreus

      Re: Náhradní plnění-malá kapacita
      Jenom upozorním na chybičku:
      "A to v úhrnu všem zaměstnavatelům." - podle mne má být:
      "A to v úhrnu všem odběratelům."

    • 11. 2. 2014 7:30

      Véna (neregistrovaný)

      Re: Náhradní plnění-malá kapacita
      Děkuji moc za vysvětlení. Trochu mě to teda vyděsilo - to, že nejdřív pošlou soupis a pak uvedou, že můžeme uplatnit pouze část. Doufám, že se neobjeví další takový dodavatel ......... Mám já jako odběratel náhradního plnění šanci tohle vědět?

    • 11. 2. 2014 8:11

      m. (neregistrovaný)

      Re: Náhradní plnění-malá kapacita
      Můžete mi někdo napsat, z čeho vyplývá povinnost od dodavatele náhradního plnění vyžadovat potvrzený soupis? U našeho dodavatele je na každé faktuře napsáno, že zboží je možno považovat za náhradní plnění, to považuji za dostačující a už nezkoumám, zda nám plnění poskytli oprávněně nebo ne. To je jejich starost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).