Hlavní navigace

BOZP v malé firmě

  • (neregistrovaný)

    11. 2. 2014 9:46

    Prosím o radu, jak zajistit BOZP v malé firmě (do 25-ti zaměstnanců). Jak je to se školením? Asi má být BOZP a PO, že? Jak často? BOZP 1x za 3 roky, PO 1x za 2? Je to tak, že podřízené zaměstnance školí vedoucí? Ale hlavně: Kdo školí toho vedoucího? A jaké MUSÍ být dokumenty? Směrnice apod. - které? Jsem v nové firmě, kde to jaksi nikdo neřeší. Moc děkuji.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 2. 2014 11:44

      Hana..... (neregistrovaný)

      Re: BOZP v malé firmě
      Dobrý den,
      kontaktujte "bezpečáka", pokud jste z Brna, mohla bych Vám jednoho doporučit, on Vám udělá směrnice, nevím čím se zabýváte, my máme směrnice pro školení o právních a ostatních předpisech k zajištění bozp, vyhodnocení rizik, také na poskytování OOPP a bude Vám dělat školení. BOZP a PO 1 x za 2 roky popř. školení řidičů 1 x za rok. Měli jsme kontrolu a vše v pořádku. (zas tak moc peněz to nestojí a budete mít vše v pořádku).

    • 11. 2. 2014 12:02

      milu (neregistrovaný)

      Re: BOZP v malé firmě
      Děkuji. Právě že nevím, co je to kontaktovat "bezpečáka" . Kde zjistím, kdo by to mohl být? Musí být třeba členem nějaké asociace, mít nějaké potvrzení, že tuto činnost může vykonat? Koho oslovit ? (Brno je trochu z ruky).

    • 11. 2. 2014 13:01

      Hana..... (neregistrovaný)

      Re: BOZP v malé firmě
      když si zadáte v seznamu bezpečnost práce a požární ochrany, tak Vám vyjede spousta firem. Ten náš z Brna nedělá určitě jen i Brno, můžete se zkusit zeptat www.roman-ruzicka.cz

    • 11. 2. 2014 20:09

      milu (neregistrovaný)

      Re: BOZP v malé firmě
      Děkuji za odpověď. Ale takto jsem to nemyslela. Na webu se dá najít kdokoliv, kdo sám sebe považuje za bezpečáka. Já se ptám na odbornou kvalifikaci. To bych mohla být "bezpečák" sama a školit, co chci. Ale: na ten odkaz se podívám, jasně.

    • 12. 2. 2014 6:35

      Martin Němeček (neregistrovaný)

      Re: BOZP v malé firmě
      Dobrý den

      bezpečák má kvalivikaci podle 309 kdy musí složit zkoušku. Aby k ní mohli musí mít praxi v BOZP 3 roky. V případě zájmu Vám rád podám podrobnější ifnormace případně jźajistím dokumentaci a školení. Martin Němeček www.poabozp.eu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).