Re: Neregistrovaný účet-vysoké DPH??
Ano, k faktuře je i smlouva. a pokud bych DPH zaplatila na účet FÚ. Tak to bych musela zjistil číslo účtu místně příslušného úřadu kam dodavatel spadá a poslat pod jeho DIČ? nebo prosím jakým způsobem? děkuji
Pokud byste chtěli poslat DPH za dodavatele, tak k tomu existuje návod na webu daňové zprávy - nestačí jen zaplatit pod jeho DIČ. Já už neznám přesnou adresu a teď nemám čas to hledat, zkuste se podívat. Kdybyste to nenašli, napište adresu a pošlu naskenované.
ale toto musí mít s dodavatelem ošetřeno ve smlouvě (jak se zde již psalo), jinak z toho může mít odběratel problémy, protože to dodavatel bude mít stále neuhrazeno (v hodnotě DPH).. já osobně bych také požadovala sepsat dodatek ke smlouvě
Proti tomu já jsem také nic nenamítala, jen tazatelku upozorňuji, že nestačí poslat úhradu pod DIČem odběratele, ale tato úhrada na FU má svoje pravidla. My teď řešíme trochu podobný případ (nevěříme tomu, že dodavatel DPH uhradí, ale jsme v situaci, že obchod uzavřít musíme), tak jsme vše samozřejmě dali do smlouvy.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
12. 2. 2014 9:03
Dobrý den,
koupili jsme od FO obráběcí stroj v hodnotě 1 000 000,-Kč. účetní sowtvare mi prověřuje registrované bankovní účty a zjistila jsem, že právě u této faktury je účet, který zadal dodavatel na faktuře neregistrobaný. jak mám postupovat.?? vím, že pokud DPH, které mu zaplatíme dodavatel neodvede FÚ, tak za ně ručíme..poradte mi prosím, nerada bych se dostala do problémů. děkuji Jarošová