Re: Výhody rodinného závodu
Kdepak, nezapadl
Jen je to o rodinném závodu příliš nové a jasno nemají ani instituce (rozdílné názory zdravotní pojišťovny a správy sociálního zabezpečení na stejnou věc)
také mám jednoho OSVČ, u kterého by byl v úvahu rodinný závod, ale vzhledem k tomu, že není jednotné stanovisko, tak rok 2014 u tohoto OSVČ ponechám jako doteď (spol osoby) a snad se v průběhu letoška stanoviska sjednotí tak, aby od 2015 šlo zavést rodinný závod...
Takže bude možná pro ně nejlepší taky nahlásit spolupracující osobu, než mít ŹL a fakturovat manželce... Můžete mi poradit, kde bych se o téhle problematice něco dočetla? Nahlásit to musí předem na FÚ a od data nahlášení jsou potom posuzováni jako spolupracující osoby?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
12. 2. 2014 12:32
Dobrý den,
jaké výhody má pro manžele "rodinný závod"(§700-707)?
Sestra je osvč - výuka cizích jazyků, její manžel si chce teď také založit ŽL na totéž s tím, že by ji občas suplovat, tudíž by na ní musel vystavit nějaké faktury. Já uvažuji nad tím, jaká varianta by pro ně byla nejvýhodnější. Oba OSVČ a občasná fakturace mezi manželi, spolupracující osoba nebo rodinný závod.... Mají dvě děti a sestra má celkem vysoké příjmy z podnikání. Můžete mi prosím napsat Váš názor?
Děkuji.