Re: Výhody rodinného závodu
Kdepak, nezapadl
Jen je to o rodinném závodu příliš nové a jasno nemají ani instituce (rozdílné názory zdravotní pojišťovny a správy sociálního zabezpečení na stejnou věc)
také mám jednoho OSVČ, u kterého by byl v úvahu rodinný závod, ale vzhledem k tomu, že není jednotné stanovisko, tak rok 2014 u tohoto OSVČ ponechám jako doteď (spol osoby) a snad se v průběhu letoška stanoviska sjednotí tak, aby od 2015 šlo zavést rodinný závod...
Takže bude možná pro ně nejlepší taky nahlásit spolupracující osobu, než mít ŹL a fakturovat manželce... Můžete mi poradit, kde bych se o téhle problematice něco dočetla? Nahlásit to musí předem na FÚ a od data nahlášení jsou potom posuzováni jako spolupracující osoby?
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
12. 2. 2014 12:32
Dobrý den,
jaké výhody má pro manžele "rodinný závod"(§700-707)?
Sestra je osvč - výuka cizích jazyků, její manžel si chce teď také založit ŽL na totéž s tím, že by ji občas suplovat, tudíž by na ní musel vystavit nějaké faktury. Já uvažuji nad tím, jaká varianta by pro ně byla nejvýhodnější. Oba OSVČ a občasná fakturace mezi manželi, spolupracující osoba nebo rodinný závod.... Mají dvě děti a sestra má celkem vysoké příjmy z podnikání. Můžete mi prosím napsat Váš názor?
Děkuji.