Re: Co patří do minimální mzdy?
Náhrada mzdy se do minimální mzdy nepočítá ( není to mzda, ale náhrada, dále se nepočítá např.práce a přípl.přesčas, noční příplatky apod.) Vezmete-li 8300 a prodělíte odpracovanými hodinami, musí být minimální mzda při stanovené 40 hodinové
týdenní PD 50,60 Kč/hodinu. Při 37,05 hod. je to 54.- Kč/hod.
Nižší nesmí být ani průměr pro náhrady mzdy.
Taky se připojím s dotazem.
Jak je to u měsíční mzdy? Stanovena měsíční mzda Kč 8 500,--.
odpracováno: 136 h. tj. 17 dní
plac.svátek poměrem ze mzdy: 8 h. tj. 1 den
Výpočet: 8500 x 144/184 = Kč 6 652,--
5 prac.dní byla paní nemocná. Jde o leden 2014.
Musím něco dorovnávat? Domnívala jsem se, že ne ...
Možná doplatit ZP, ale byste musela napsat odkdy dokdy byla neschopenka, protože tam se posuzují kalendářní dny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 2. 2014 15:53
Mzdy jim dělá účetní, ale samozřejmě na příkaz zaměstnavatele. Mě jde spíš o to, jak se to počítá? Když dejme tomu v měsíci vydělá hrubého 8300, tak aby nemusel zaměstnavatel doplácet do minimální mzdy, tak uvede, že 8300 je částka př. za 20 dní a za jeden den propíše dovolenou (21 prac. dní)? A bere se to tak, že 8300 + částka za dovolenou musí udělat 8500 nebo se dovolená do minimální mzdy nezapočítává a v tom případě 8300 je poměrně snížená o počet neodpracovaných dní? To, že proplácí dovolenou i když není skutečně čerpaná je jedna věc, ale jim jde spíše o to, jestli postup výpočtu je správný, případně kde je opora v zákoně. Hodlají si jít stěžovat zaměstnavateli a řešit to sním a chtějí být alespoň trochu připravené. Snad jsem to napsala srozumitelně. Děkuji vám za odpovědi.