Hlavní navigace

Pracovní doba při pracovní cestě.

• (neregistrovaný)

12. 2. 2014 22:11

Jsem obchodní zástupce ve smlouvě mám že mám odpracovat 40 hod. týdně . Každý den řídím služební auto, každý rok mám školení řidičů. Teď na firmě řešíme problém. Pracovní dobu máme údajně nepodloženo smlouvou od 7.00 do 15.00 hod. ale do auta sedáme už třeba 5.30 hod aby jsme dodrželi čas schůzky a domu přijížíme v 16.30hod započítává se nám celý čas do pracovní doby. Od doby co jsme nastoupili do služebního auta a zase z něj vystoupili. Jsou nám normálně vypláceny diety za pět hodin, ale stále řešíme pracovní dobu.
    Děkuji za radu :-)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 2. 2014 22:23

v.e.n.d.y.

Re: Pracovní doba při pracovní cestě.
      Pokud nemáte v pracovní smlouvě nic o tom,že jste profi řidič, ale řídíte auto jen jako tzv. referent, pak se Vám počítá jako odpracovaná doba od 7-15.00.Čas strávený na cestě před a po oficiální pracovní době máte započten jen do doby strávené na pracovní cestě pro účely výpočtu stravného. Pouze pokud byste před 7.00 nebo po 15:00 skutečně pracoval podle náplně v pracovní smlouvě, půjde o práci přesčas se všemi nároky. Hezký večer

• 12. 2. 2014 22:44

P.C. (neregistrovaný)

Jen poznámka: při pracovní době od 7:00 do 15:00 se za týden odpracuje 37,5 hodiny. Každý den máte povinnou 30 minutovou přestávku, která není placena.

• 13. 2. 2014 16:01

šklíbka (neregistrovaný)

Moc moc děkuji za odpověď.
      Jestli tedy budu pracovat od 7.00 - 15.00 porušuji tím tedy pracovní smlouvu protože nesplňuji 40 hodin týdně ? Bohužel u naší práce dost dobře nejde začít dříve než v 7.00 hodin a končit horko těžko v 15. hod. máme nastarost školní jídelny. Které fungují od 6.00 do 14.00....14.30 hodin bohužel dřív jak na sedmou hodinu nás vedoucí nepříjme. Máme tedy žádat o úpravu pracovní smlouvy ?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).