Hlavní navigace

Deponované částky pro insolvenci

  • (neregistrovaný)

    13. 2. 2014 10:39

    Dobrý den, prosím o pomoc. Mám dva zaměstnance, kteým bylo vydáno usnesení o úpadku oddlužněním.

    částky mám deponovat přesně ty, které mi vychází jako kdybych počítala exekuce? tj. přednostní a nepředností a u druhého jen nepřednostní. Nebo mám rovnou vše počítat jako přednostní? A pokud jsou oba manželé v insolvenci tak nesmím počítat druhého z manž. jako vyživ. osobu. je to tak?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 2. 2014 15:28

      Anna** (neregistrovaný)

      Re: deponované částky pro insolvenci
      ***
      A jak to přesně je? Soud už vám poslal usnesení, že máte srážet, nebo jste si to zatím jen našla v ins. rejstříku? Předpokládám tu druhou možnost. A teď - co a proč chcete srážet a deponovat? Máte u těch zaměstnanců nařízené exekuce?

    • 13. 2. 2014 15:40

      Kara (neregistrovaný)

      Re: deponované částky pro insolvenci
      Pokud jsou na ně nařízené nějaké exekuce ze mzdy, které provádíte, tak je budete provádět dál, ale budete je deponovat, nebudete je zasílat exekutorům. A až dostanete usnesení od insolvenčního správce, že je bankrot povolený, domluvíte se s ním, co s těmi deponovanými částkami. A dál pak budete srážet insolvenční srážku, která se počítá jako přednostní exekuce.

    • 14. 2. 2014 6:51

      Lucie Ne. (neregistrovaný)

      Re: deponované částky pro insolvenci
      Dobré ráno, velice Vám děkuji za upřesnění. Ano je to ta druhá možnost. Již mají exekuce. Ještě jednou velké díky oběma.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).