Re: Výpověď pro nadbytečnost
Leden a únor bude mít průměrem pro náhrady ( ZP § 208 překážky na str.zaměstnavatele) oba měsíce . Při skončení pr.pom. dáte do výplaty dodstupné. Výhodnější pro zaměstnavatele by byla dohoda o skončení s vyšším odstupným a dřívějším datem ( neodvádí se pojistné- ušetří)- zaěstnanec by však musel souhlasit.
A jak to zadám do programu. Nemůžu dát dovolenou, když ji nečerpá. Můžete mi poradit?
A v březnu tedy dám do výplaty odstupné a z tohoto odstupného tedy musím odvést ZP, SP i daň?
Myslala jsem že se odvod na odstupné nevztahuje.
Děkuji za vysvětlení
Děkuji
A jak to zadám do programu. Nemůžu dát dovolenou, když ji nečerpá. Můžete mi poradit?
A v březnu tedy dám do výplaty odstupné a z tohoto odstupného tedy musím odvést ZP, SP i daň?
Myslala jsem že se odvod na odstupné nevztahuje.
Děkuji za vysvětlení
Děkuji
děkuji moc a přeji pěkný den
Aha, už jsem tomu pochopila jak jste to myslala :-)
kdyby byla dohoda tak by se ušetřilo na odvodech a nemuselo by se to řešit náhradou za 2 měsíce. V březnu tedy z odstupného odvedu jen daň, tak jak jste psala.
Děkuji moc za trpělivost a přeji pěkný den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 2. 2014 12:57
Dobrý den
Z-nci byla dána výpověď pro nadbytečnost, s tím že má 2měsíční výpovědní lhůtu a pak oddstupné.
Jak budu počítat mzdu za únor a březen když nechodí do práce (z-tel pro něho práci nemá) - vím že mu náleží náhrada ze strany z-tele, takže když má HM:12000 (má mzdu měsíční; nemá hodinovku) tak ČM v únoru bude 10335,- a tato částka bude i v březnu, ale bude navýšená o odstupné?
Je to tak správně?
Děkuji za pomoc