Re: Faktura ze Slovenska a neplátce DPH
Váš dodavatel počká až mu poskytnete vaše DIČ-registrace jako identifikovaná osoba na Fú, fa z SK bude s 0%, v reverse charge budete mít na odpočet u vstupu 0%(bez nároku na odpočet) a na výstupu s DPH-21%, DPH odvedete, jinak budete pro CZ neplátce. Podat přiznání k DPH.
Registraci může zrušit, když nebudete mít žádné plnění přijetí služby s montáží nebo jen přijetí služby a opačně.OPRAVA Ident. osoba JE POVINNA PODAT přihl. k registraci do 15 dnů ode dne,ve kterém se stala ident. osobou. zrušení registrace §107a z. o DPH
>>>>Váš dodavatel počká až mu poskytnete vaše
>>>>DIČ-registrace jako identifikovaná osoba na Fú, fa z
>>>>SK bude s 0%,
>>>>v reverse charge budete mít na odpočet u vstupu
>>>>0%(bez
>>>>nároku na odpočet) a na výstupu s DPH-21%, DPH
>>>>odvedete, jinak budete pro CZ neplátce. Podat
>>>>přiznání
>>>>k DPH.
>>>
>>>Já myslela, že se registrace provádí až po přijetí
>>>služby. Je to naše první a snad na dlouho i poslední
>>>akce
>>>se zahraniční firmou, takže zatím registraci nemáme.
>>Registraci může zrušit, když nebudete mít žádné
>>plnění
>>přijetí služby s montáží nebo jen přijetí služby a
>>opačně.OPRAVA Ident. osoba JE POVINNA PODAT přihl. k
>>registraci do 15 dnů ode dne,ve kterém se stala
>>ident.
>>osobou. zrušení registrace §107a z. o DPH
>
>Ano, to je vcelku jasný. Ale mi zatím nejsme ident.
>osoba, staneme se identifikovanou osobou až po přijetí
>této služby (zboží s montáží), tudíž nemůžeme dát
>dodavateli DIČ.
Ano, psala jsem tam opravu, přihlášku do 15 dnů ode dne, ve kterém se stala iden. osobou.
Omlouvám se, ale ještě jednou prosím.Nějak mi to pořád nedochází. Když ještě nemáme DIČ, jak tedy má vypadat fa od slovenského dodavatele? Bude také bez daně a my ji budeme odvádět?
Oni pořád tvrdí že s jejich 20% daní a mě se to nezdá, ale do této problematiky nevidím. Díky za trpělivost.
tady je odkaz na stránky na Slovensku, je tam popsaný tento případ;https://www.financnasprava.sk/sk/podnikatelia/dane/dan-z-pridanej-hodnoty/miesto-dodania-tovaru#Montaz, až dodavatel dodá zboží s montáží, tak podáte registraci do 15 dnů a až budete mít DIČ, keré mu poskytnete, tak vám zašle fakturu s 0%.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 2. 2014 13:23
Dobrý den,
poradí mi někdo chytřejší? Jsme neplátci DPH a přijali jsme zboží s montáží od fy ze Slovenska. Chápu-li dobře budeme osobou identifikovanou k DPH. A co dál? Jak bude vypadat fa - bude bez DPH a mi ji budeme připočítávat a odvádět? Dodavatel tvrdí, že bude s jejich 20% daní. Pokud ano, co to pro nás bude znamenat dál?
Předem díky za rady