Re: Výpověď - odstupné
Výpověď musí být dle zákoníku práce § 50 písemná.
Dále ve výpovědi musí být uvedený důvod - pokud se jedná o situaci, kdy bude končit firma, je důvodem Zánik firmy ( popř. části) § 52 písm. a. Pokud obdržíte písemnou výpověď z těchto důvodů, nezbývá ji jen přijmout. Výpovědní lhůta běží od 1 dne následujícího měsíce po převzetí výpovědi. ( Jak jste uvedl když výpověď obdržíte v únoru, prac.poměr bude ukončen k 30.4.2014). Na odstupné máte nárok ( 3 prům. měsíční platy, z odstupného se odvádí je dan).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 2. 2014 9:50
Dobrý den,
šéf mi oznámil, že dostanu výpověd a firma bude končit. Zatím mi ji nedal písemně. Je to povinnost, nebo stačí výpověď ústní?
Ve smlouvě mám dvouměsiční lhůtu, která platí až od měsíce následujícího od obdrdžení výpovědi. Chápu dobře, že po obdržení výpovědi jsem ještě dva měsíce zaměstnancem a musím chodit do této práce? Pracuji ve firmě 10 let. Mám kromě výše uvedeného také nárok na odstupné ve výši 3 průměrných měsíčních platů?