Re: Pvrzení o příjmech od zaměstnavatele
Externí účetní není v tomto případě Váš partner k jednání. Páku na ní nemáte žádnou, dokonce bez souhlasu svého klienta (Vašeho bývalého zaměstnavatele) s Vámi nesmí tyto věci ani projednávat.
Měla jste hned na začátku písemně požádat svého zaměstnavatele.
Re: Pvrzení o příjmech od zaměstnavatele
Děkuji, s mým bývalým zaměstnavatelem jsem to samozřejmě zkoušela nejdříve, ale bohužel tam jsem nepochodila a byla jsem odkázána na účetní. A to kolečko, tím myslím to, že nová paní účetní hledá hledá a tak trochu se asi v tom bordelu nevyzná od bývalé účetní a bylo mi řečeno, že originál není. Moc Vám všem děkuj za rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 2. 2014 17:18
Dobrý den,
prosím o radu. Pracovala jsem rok u firmy, která měla externí mzdovou účetní. Ukončila jsem pracovní poměr zhruba v polovině listopadu 2013. Dodnes nemám potvrzení o příjmech pro daně od paní účetní, nejdříve se vymlouvala a teď mi napsala, že mi to posílala a že už teď účetní pro firmu u které jsem pracovala nedělá. Žádné potvrzení, že mi to posílala (podací lístek nebo tak něco) nemá a že si to mám vyřešit u bývalého zaměstnavatele. Jde mi o to, kde to mám nárokovat, protože tohle byla její povinnost, a zda mám na ní nějakou páku, jako stížnost na FÚ, že nemohu podat daňové přiznání z tohoto důvodu, nebo mám opět celé kolečko hledání a tak vyžadovat u svého bývalého zaměstnavatele, po 2 měsících vymáhání od této paní účetní.
Děkuji A.