Re: Pvrzení o příjmech od zaměstnavatele
Externí účetní není v tomto případě Váš partner k jednání. Páku na ní nemáte žádnou, dokonce bez souhlasu svého klienta (Vašeho bývalého zaměstnavatele) s Vámi nesmí tyto věci ani projednávat.
Měla jste hned na začátku písemně požádat svého zaměstnavatele.
Re: Pvrzení o příjmech od zaměstnavatele
Děkuji, s mým bývalým zaměstnavatelem jsem to samozřejmě zkoušela nejdříve, ale bohužel tam jsem nepochodila a byla jsem odkázána na účetní. A to kolečko, tím myslím to, že nová paní účetní hledá hledá a tak trochu se asi v tom bordelu nevyzná od bývalé účetní a bylo mi řečeno, že originál není. Moc Vám všem děkuj za rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
16. 2. 2014 17:18
Dobrý den,
prosím o radu. Pracovala jsem rok u firmy, která měla externí mzdovou účetní. Ukončila jsem pracovní poměr zhruba v polovině listopadu 2013. Dodnes nemám potvrzení o příjmech pro daně od paní účetní, nejdříve se vymlouvala a teď mi napsala, že mi to posílala a že už teď účetní pro firmu u které jsem pracovala nedělá. Žádné potvrzení, že mi to posílala (podací lístek nebo tak něco) nemá a že si to mám vyřešit u bývalého zaměstnavatele. Jde mi o to, kde to mám nárokovat, protože tohle byla její povinnost, a zda mám na ní nějakou páku, jako stížnost na FÚ, že nemohu podat daňové přiznání z tohoto důvodu, nebo mám opět celé kolečko hledání a tak vyžadovat u svého bývalého zaměstnavatele, po 2 měsících vymáhání od této paní účetní.
Děkuji A.