Dobrý den, prosím o kontrolu. Syn zaměstnance /19 let/ ukončil studium na VŚ /prezenční/ v dubnu 2013. V tomto měsíci jsem otci naposledy uplatnila daňové zvýhodnění. Od října začal studovat jinou VŠ/kombinovaná forma studia/ současně je zaměstnán-tuto informaci mi otec řekl až dnes při podpisu prohlášení. Bude si sám podávat přiznání, dle mého si na syna za 10-12/2013 může uplatnit zvýhodnění. On mi říkal, že jeden účetní mu řekl, že nemůže, když už syn pracuje a studuje VŚ kombinovaně. Pokud mi přinese potvrzení o studiu, můžu mu já od února začít uplatňovat zvýhodnění na syna. Je to prosím takto správně? Moc děkuji za radu.
Re: Daňové zvýhodnění-VŠ
U vysoké školy na formě studia nezáleží, omezení je u SŠ a VOŠ. Ať přinese potvrzení o studiu, studentem je ode dne zápisu, takže je možné, že to nebude až od října, kdy mu začaly přednášky, ale už dřív.
17. 2. 2014 8:38
Dobrý den, prosím o kontrolu.
Syn zaměstnance /19 let/ ukončil studium na VŚ /prezenční/ v dubnu 2013. V tomto měsíci jsem otci naposledy uplatnila daňové zvýhodnění.
Od října začal studovat jinou VŠ/kombinovaná forma studia/ současně je zaměstnán-tuto informaci mi otec řekl až dnes při podpisu prohlášení.
Bude si sám podávat přiznání, dle mého si na syna za 10-12/2013 může uplatnit zvýhodnění. On mi říkal, že jeden účetní mu řekl, že nemůže, když už syn pracuje a studuje VŚ kombinovaně.
Pokud mi přinese potvrzení o studiu, můžu mu já od února začít uplatňovat zvýhodnění na syna. Je to prosím takto správně? Moc děkuji za radu.