Re: aktiva pasiva
Nesoulad nemůžete zjistit, musí to klapnout
Leda, že byste měla třeba zůstatky na účtech 395 nebo 349, to by se muselo jít do účetnictví a najít na těchto účtech operace, kde došlo k chybě
Re: aktiva pasiva
No např. nesoulad mě vyšel ve Výkazu rozvahy u účtu 421, kde měla být částka 25 730 zaokr. 26 a ve Výkazu byla 35 ve sledovaném roce 2012 a ve Výkazu r.2013 v minulém období bylo správně 26.
Kontrolovala jsem si účet 421 - ten souhlasil a kontrolovala jsem čísla řádků v úč. osnově- též souhlasily a stejně nesoulad tak nevím.
Člověk tedy musí kontrolovat vše i když má program.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 2. 2014 11:10
dobrý den,
vedu účetnictví a na DPPO jsem měla paní, z účetnické firmy, která mě na svém programu dle mých podkladů vytvořila přiznání a veškeré podklady a Výkazy.Postupem času jsem si vše dělala sama.
Jenže jsem zpětně nahlédla do Výkazů Rozvahy a zjistila jsem, že ji aktiva a pasiva v jejím tiskopise seděla a v mém také,ale bohužel čísla byla jiná, např. moje aktiva a pasiva 906 000 a její aktiva a pasiva 856 000.
Jelikož se jedná o rok 2005 a všechny odpovědi od vás zněly, že se v tom už nemám pitvat, tudíž nebudu.
Ale prosím z kterých podkladů mám pro příště zjistit i když aktiva a pasiva sedí, jestli je to vpořádk.
Tak nějak sama se DPPO prokousávám, tak bych prosila o radu. děkuji